EXPEDIČNÍ KAMERA láká Orlovany

 Letos již po sedmé zavítá do orlovského domu kultury EXPEDIČNÍ KAMERA. Po zprovoznění Kina O v roce 2014 splňuje tento filmový festival v Orlové ten nejvyšší standard promítání. Každoročně tuto událost navštíví přibližně 70 nadšenců dokumentárních snímků o dobrodružství, divoké přírodě nebo o extrémních zážitcích i sportech.

 „Letos poprvé festival uskutečníme po vzoru Snow Film Festu v neděli, abychom oslovili širší publikum,“ vysvětluje ředitelka Domu kultury města Orlové Bára Herdová a dodává: „Každoročně festival doplňujeme o tématickou přednášku, letos jsme ve spolupráci s YMCA pozvali Stanislava Praise, který bude návštěvníky seznamovat s Národními parky Litvy.“

 Připraveno je i hlasování. Tentokrát mohou návštěvníci festivalu také hlasovat o nejlepší snímek letošního ročníku, čímž se zařadí do slosování o zajímavé outdoorové ceny. „Kromě hlavních soutěžních filmů odehrajeme také všechny bonusové dokumenty,“ upřesňuje Herdová.

 

A na co se můžeme v neděli 26. března od 16 hodin těšit?

Divočinou aljašky

Šest kamarádů z Čech, Moravy a Slovenska, někteří zkušení vodáci, jiné méně zkušení se vydali za polární kruh na překrásnou Aljašku splouvat řeku Alatnu.

Návrat do Zanskaru

Tým špičkových lyžařů a filmařů z proslulých Sherpas Cinema se vypravil vlakem po proslulé Transsibiřské magistrále, aby prozkoumali ruský prašan.

Pura vida

Nadšený cestovatel a cyklista Hervé si vymyslel bláznivý plán. Své kolo použít, jako pohon lodě a splout během několika měsíců řeku Amazonku. Po 40.000 km po silnicích a cestách přidělal v Ekvádoru kolo na loď, pojmenoval ji “Pura vida” a začal svoji životní cestu.

Projekt Moffat

Krátký film, ověnčený řadou mezinárodních cen, je inspirován pestrým lezeckým životem první britské horské vůdkyně Gwen Moffat.

Jaké další filmy uvidíte? Cesta do Kazbegi (bláznivá výprava čtyř cyklistů napříč gruzínským pohořím), Velká skalní pařba (24-hodinový lezecký maraton), Na jeden nádech (cesta s fotografem pod hladinu oceánu), Ultra Gobi Race (400 km nonstop běh napříč nehostinnou pouští).

Vstupné: 60 Kč, ZTP: 50% sleva, Těšínské Slezsko Region Card: 50% sleva. Telefon pro rezervace: 604 295 976, 596 511 661. Bližší info: dkmo.info@email.cz


Datum zveřejnění/aktualizace: 13.3.2017

Zpět na výpis