Teplo od SMO Orlová bude levnější

Orlovská městská akciová společnost SMO, která má na starosti centrální dodávky tepla pro bytové domy, firmy a instituce v Orlové, podepsala novou dohodu se společností ČEZ Teplárenská o cenách nakupovaného tepla pro Orlovou. Na základě nové smlouvy SMO teplo zlevní. V  roce 2017 pocítí koncoví odběratelé zhruba pětiprocentní pokles ceny tepla, tj. o 30 Kč za GJ. V roce 2018 cena dále klesne pod úroveň roku 2016, a to celkově o zhruba sedm procent.

„Snížení cen je jednak výsledkem naší úspěšné dohody se společností ČEZ Teplárenská, od níž teplo pro Orlovou nakupujeme, jednak plníme náš cíl zlevnit teplo orlovským občanům. Lepší ceny tedy promítneme do účtů koncových zákazníků,“ říká ředitel SMO Jaroslav Vaněk.

SMO podle něj reagovalo na požadavek orlovských občanů, aby teplo dále nezdražovalo. Společnost SMO tedy nejprve během dvou let zvrátila trend každoročního růstu ceny tepla a v letech 2017 a 2018 zlevní. 

Cena od ČEZT na roky 2019 a 2020 bude stanovena na základě předem dohodnutého cenového vzorce, kde základnou pro výpočet bude cena předchozího roku. SMO se naopak zavázalo, že po dobu čtyřleté platnosti tohoto cenového ujednání nebude přepojovat svá odběrná místa na jiné zdroje tepla.

SMO dodává teplo pro tisíce domácností v Orlové. Předběžně kalkulovaná cena pro rok 2016 byla včetně DPH na úrovni 634,5 Kč za GJ. Výsledná cena bude známa až po konečném vyhodnocení celého roku. Podle všeho však už pro rok 2016 bude dosaženo snížení ceny. Pokles je SMO připraveno i v tomto případě promítnout ve vyúčtování tepla za rok 2016 do cen koncovým zákazníkům.

 

 


Datum zveřejnění/aktualizace: 1.2.2017

Zpět na výpis