Rekonstrukce centra města se stala skutečností

Rekonstrukce centra města odstartovala. „Aby nebyl omezen provoz na náměstí v době svátků a Silvestra, předalo město staveniště zhotoviteli stavby 7. prosince 2016 pouze zčásti. Zbývající část staveniště byla předána dnes, to je v úterý 3. ledna 2017 v 10 hodin,“ vysvětluje vedoucí odboru rozvoje a investic Ing. Martina Szotkowská.

Od dnešního dne  je tedy centrum města oficiálně stavbou a zhotovitel zahájil její oplocování. V nejbližších dnech dojde ke kompletnímu oplocení stavby, vybudování přístupu na městský úřad, na poštu, do České spořitelny a do PRIORU. 

Budou nainstalována dopravní a jiná značení stavby, bude zahájeno odstraňování současného mobiliáře, a pokud to klimatické podmínky dovolí, zahájí se práce na odstraňování asfaltů.


„Dnešním dnem je ukončen provoz parkoviště před městským úřadem. Občané mohou svá vozidla umístit na parkoviště bývalé tržnice na ul. Kpt. Jaroše,  popřípadě  mohou využít bezplatné parkování na ul. Rydultowské. Touto stavbou dojde k významnému omezení pohybu pěších v centru města, proto žádáme občany, aby respektovali prostor staveniště a řídili se pokyny stavby tak, aby nebyla ohrožena jejich bezpečnost a zdraví,“ podotýká orlovský starosta Ing. Tomáš Kuča.
O postupu prací a dalších omezeních  budeme veřejnost průběžně informovat.


Datum zveřejnění/aktualizace: 3.1.2017

Zpět na výpis