Na zimním stadionu vzniká nová půjčovna bruslí

Orlované dostanou na přelomu roku novou půjčovnu bruslí pro veřejnost. V těchto dnech ji stavebně dokončila orlovská městská akciová společnost SMO, která zajišťuje provoz městských sportovišť. „Půjčovnu jsme vybudovali přímo v šatně veřejného bruslení na zimním stadionu. Vznikla nákladem zhruba 110 tisíc korun, včetně vybavení bruslemi, a to doslova pro všechny generace, a přilbami pro bezpečnost dětí,“ uvedl ředitel SMO Jaroslav Vaněk.

S provozem půjčovny se počítá od ledna 2017, kdy bude schopna denně obsloužit zhruba 50 lidí, včetně malých bruslařů. K dispozici budou i chlapecké a dívčí brusle. „Chceme, aby se k nám dospívající chodili častěji bavit a sportovat, proto nabídneme půjčování bruslí i v této kategorii, tedy nejen rodičům s dětmi,“ říká Ryszard Blachowski, vedoucí sportovních areálů ve správě SMO.

Zimní stadion je využíván orlovským hokejovým klubem a v poslední době i velice úspěšným krasobruslařským oddílem. Běžné je využití stadionu pro bruslení veřejnosti. Možný je i pronájem ledové plochy pro hokejové nadšence – amatéry nebo skupiny bruslařů. „Samozřejmostí je kvalitní podlahová krytina na chůzi v bruslích a výhledově chystáme i obnovu techniky na úpravu ledové plochy,“ doplnil R. Blachowski.

V loňském roce byl zimní stadion plně vytížen a na veřejné bruslení přišlo v součtu skoro 7 400 lidí. Letos zahájil sezonu bruslení pro veřejnost se začátkem školního roku a opět bude poskytovat zázemí také hokejistům a krasobruslařům, včetně školy bruslení. Zájemci o veřejné bruslení najdou volné termíny ledové plochy na stránkách SMO Orlová (smo-orlova.cz, záložka „Provozní doby“).

Ceník veřejného bruslení:

Dospělí:

30 Kč/ 60min
40 Kč/ 90min
45 Kč/ 120min

Děti do 15 let a studenti:    

20 Kč/ 60min
30 Kč/ 90min
35 Kč/ 120min

Bruslení pro školy:

5 Kč/osoba

Nebruslící doprovod:

5 Kč

 

 


Datum zveřejnění/aktualizace: 13.10.2016

Zpět na výpis