SMO varuje občany před falešným popelářem

Neuvěřitelnou historkou se vybavil neznámý muž, který se v Orlové vydává za řidiče či obsluhu popelářského vozu. K domovním dveřím přichází s tím, že končí jako popelář a odchází do důchodu, proto prosí své „klienty“, aby mu dali malou odměnu za dlouholeté služby a na oslavu konce pracovního poměru. Svoz odpadů má ale ve městě na starosti orlovská městská akciová společnost SMO. Ta proto nyní varuje občany, aby obdobným příběhům v žádném případě nevěřili. 

„Naši zaměstnanci - osádky svozových vozů- neřeší nic ohledně poplatků za svoz odpadů. Výběr plateb nemají v popisu práce, nejsou k němu nijak oprávněni,“ upozorňuje ředitel SMO Jaroslav Vaněk. Apeluje na obyvatele města, aby o pokusech vybírat peníze či jakýkoli „mimořádný příspěvek“ informovali nejen SMO, ale také policii.

 

Osádky popelářských vozů se po Orlové nikdy nepohybují jako jednotlivci. Vždy se jedná o svozové vozidlo společnosti SMO a osádku vozidla, kterou tvoří řidič a dva pracovníci obsluhy. Poplatky za svoz a likvidaci odpadů hradí obyvatelé přímo městu Orlová, tedy nikoli společnosti SMO.

 

Na falešného popeláře upozornili lidé na facebooku. A nejde o ojedinělý pokus přilepšit si. „Loni v době okolo Vánoc zvonil u dveří rodinných domků člověk, který se vydával za popeláře a žádal od občanů peníze pro svou potřebu. Jako odměnu za to, že jim vyváží popelnice,“ říká manažer komunálních služeb SMO Richard Kočí.

 

Detailní informace o provozu odpadového hospodářství SMO najdou lidé na www.smo-orlova.cz, v odkazu „Nabídka služeb“.


Datum zveřejnění/aktualizace: 21.9.2016

Zpět na výpis