OCT angiografie budoucnost vyšetření sítnice oka

Na očním oddělení Nemocnice s poliklinikou Karviná-Ráj byl uveden do provozu unikátní přístroj  Angioplex umožňující bezkontaktní a neinvazivní vyšetření cévního zásobení oka, které zásadním způsobem mění možnosti léčby u všech nemocí sítnice a zrakového nervu. 

Změny cévního prokrvení sítnice a zrakového nervu zjistitelné tímto přístrojem, dlouhodobě předcházejí poškození sítnice u diabetu, věkem podmíněné makulární degeneraci a zelenému  zákalu, zjistitelnému jinými metodami. Všechny tyto nemoci představují velmi vážná onemocnění, při kterých postupně dochází ke ztrátě zraku, především u starších lidí.

 

„Tímto nebolestivým a bezdotykovým vyšetřením trvajícím cca 1 minutu, můžeme  zjistit poruchy ohrožující  vidění daleko dříve, než jinými metodami, a tím i rychleji a účinněji zahájit eventuální  léčení. Je to také vynikající metoda k preventivnímu  zjištění stavu  prokrvení oka, kterou je možné  opakovat kdykoli v průběhu života“, uvedl MUDr. Jiří Slepánek, primář očního oddělení.

 

Vyšetření nabízíme všem zájemcům po dohodě na telefonním čísle 596 383 470, a to každý pracovní den v době od 12 do 17 hodin.


Datum zveřejnění/aktualizace: 15.9.2016

Zpět na výpis