Žáci a studenti mohou vlaky RegioJet cestovat se slevou na žákovský průkaz i během letních prázdnin

Pro držitele průkazu ISIC je v nabídce 10% sleva na mezinárodní jízdenky ve všech vlacích na trase Praha – Žilina – Košice / Zvolen

 

Během letních prázdnin až do 31. srpna 2016 mohou žáci a studenti – držitelé žákovských průkazů - cestovat po trase, kterou přes školní rok dojíždějí mezi bydlištěm a školou vlaky RegioJet s nárokem na slevu z jízdného ve stejném rozsahu jako v průběhu školního roku. To znamená v případě žáků do 15 let se slevou 62,5 % a v případě studentů do 26 let se slevou 25-45 %, podle toho, zda se jedná o spoj jedoucí ve špičce či mimo ni. Využití slev je možné na všech vnitrostátních trasách v rámci ČR ve všech vlakových spojích RegioJet na trasách, kde během školního roku žáci a studenti dojíždějí.

 

Slevu lze uplatnit následovně:

- platí se žákovským průkazem vydaným pro školní rok 2015/2016
- lze uplatnit pro cestování v rámci tarifu Standard a Relax
- jízdenku je možné koupit přes internet nebo na prodejním místě. Nelze objednat SMS nebo koupit ve vlaku
- platí na trase mezi bydlištěm a studia (trase, po které žák a student během školního roku dojíždí)
- slevu je možné uplatnit i na průkaz platný do 30. 6. 2016

 

Pro držitelé průkazu ISIC pak u cest vlaky RegioJet mezi Českou a Slovenskou republikou lze oproti tomuto průkazu získat slevu 10 % - a to ve všech mezinárodních vlacích RegioJet spojujících Česko a Slovensko. RegioJet chce tímto motivovat mladé lidi, kteří chtějí jet na výlet či během prázdnin navštívit své přátele nebo rodinu. Nabídka platí i pro ty, kteří své studium ukončili letos. V rámci jízdenky získají všichni cestující kompletní servis RegioJet - včetně rezervace na konkrétní místo. Během cesty dostanou například nabídku denní tisku zdarma, kávu v neomezeném množství a další různé nápoje. V nabídce je i občerstvení z palubního menu za výhodné ceny. Během cesty se mohou připojit na internet prostřednictvím bezplatné Wi-Fi sítě. RegioJet pro své zákazníky navíc poskytuje i různé atraktivní slevy u smluvních partnerů, zda se jedná o výhodné ubytování nebo o vstupy na různé atrakce.

 

RegioJet posílí před prázdninami a během svátků kapacitu svých  vlakových a autobusových spojů. Zvláštní posily bude přidávat také na lince Praha – Karlovy Vary v souvislosti s filmovým festivalem. Od 1. 7. startují také nové spoje do Polska

 

V souvislosti s končícím školním rokem a svátečními dny na začátku července posílí RegioJet na maximum ve špičkových dnech kapacitu svých vlakových a autobusových spojů. Volná místa dává do prodeje postupně tak, jak se bude běžná kapacita vyprodávat. Celkem se bude jednat o několik tisíc dodatečných míst na všech spojích dohromady – a to zejména před a během nastávajícího víkendu a následně také během víkendu 9. - 10. července, kdy s ohledem na sváteční dny příští týden bude řada lidí trávit dovolenou a druhý červencový víkend využijí právě k návratu z dovolených a návštěv. Tradičně RegioJet posiluje kapacitu žlutých autobusů na trase Praha – Karlovy Vary a zpět, a to v souvislosti s pořádáním každoročního filmového festivalu. I zde jdou posilové kapacity do prodeje průběžně po dobu celého festivalu - na první dny festivalu /pátek -pondělí/ jsou již posily nasazeny - prozatím v průměru 5 autobusů na den.)

 

Od 1. července spouští novou linku Praha–Hradec Králové–Náchod–Wroclaw–Lodž– Varšava a zpět. Linka bude jezdit 3x týdně v obou směrech a ceny jízdenek z České republiky jsou aktuálně v prodeji za akční cenu od 139 Kč. Na dalších cenových úrovních začínají na 290 Kč do Wroclawi, do Lodže na 320 Kč respektive na 370 Kč v případě Varšavy. Současně od 1. 7. zdvojnásobí RegioJet počet spojů na autobusové lince Ostrava – Katovice – Krakov letiště - Krakov, a nově bude vypravovat 2 spoje denně v každém směru. Tyto spoje v Ostravě přímo navazují na vlaky RegioJet z Prahy, Pardubic, Olomouce a dalších měst v České a Slovenské republice.


Datum zveřejnění/aktualizace: 28.6.2016

Zpět na výpis