K PETICI ZA VZNIK AREÁLU BIOKOUPALIŠTĚ

Již v září loňského roku byla vedení města doručena petice „Za vznik areálu letního biokoupaliště v Orlové.“ Vzhledem k vysoké prostorové náročnosti této varianty nebylo zřejmé, zda je vhodná pro zmíněné území. Rada města po projednání petice rozhodla o prověření možnosti řešení letního koupaliště formou biokoupaliště. Odbor rozvoje a investic zadal zpracování studie, která prokázala, že prostorové umístění biokoupaliště je možné při rozšíření zájmové plochy.

Město Orlová má v současné době zpracovanou projektovou dokumentaci a povolenou stavbu na koupaliště s klasickou technologií a na projekční přípravu již vynaložilo 2,5 mil Kč. „Předpokládané náklady na pořízení koupaliště jsou 292 mil. Kč a odhadované náklady na biokoupaliště představují částku ve výši 250 mil. Kč. V případě realizace biokoupaliště, by bylo nutné zpracování nové projektové dokumentace za cca 1 mil. Kč a podání žádosti o změnu stavby před dokončením. Tento proces by opět trval nejméně rok,“ vysvětluje vedoucí odboru rozvoje a investic Ing. Martina Szotkowská.

Vzhledem ke skutečnosti, že financování ani jedné z variant není možné pouze z rozpočtu města, vedení města v současné době intenzivně jedná o možnostech financování rekonstrukce letního koupaliště z mimorozpočtových zdrojů.  „Na základě všech dostupných informací rada města schválila zamítavé stanovisko k výše zmíněné petici,“ doplňuje starosta města Ing. Tomáš Kuča. 

K problematice stávajícího letního koupaliště se vrátíme v samostatné reportáži v příštím čísle Orlovských novin.



Připojené dokumenty:

Dokument ke stažení PDF [9.3MB]

Datum zveřejnění/aktualizace: 9.6.2016

Zpět na výpis