POZVÁNKA na Festival národnostních kultur a Dny města

Vážení a milí Orlováci,

je mi ctí Vás pozvat na letošní oslavy Dne města, které se uskuteční již tuto sobotu 28. května v areálu letního kina.

Program již XX. ročníku Dne města zahájí hodinu po poledni VLČNOVJANKA, po ní skupiny ARGEMA, M. BAND a IMODIUM. Moderovat bude Zdeněk IZER, který na pódium přivede i zpěvačku Petru JANU, legendárního Ivana MLÁDKA a vyvrcholením večera bude kapela MIG 21 v čele s neopakovatelným Jiřím Macháčkem.

Samotnému Dni města ovšem předchází bohatý páteční program, a to v podobě folklórní přehlídky Festivalu národnostních kultur, který taktéž v areálu letního kina začíná v 15 hodin a 30 minut.  V úvodu se představí polská vokální skupina Czelodka, po ní vystoupí  TK KMIT, Komunitní centrum MAJÁK a nepochybně pobaví ANDÉR z Košic. Následuje Olšina, GLAYZY a ve 20 hodin program uzavře svým vystoupením NEW ELEMENT.

Čeká Vás víkend plný hudby a zábavy, v jehož průběhu si určitě každý najde to, co je jeho srdci či náladě blízké.

Naše město bude žít hudbou a zábavou i v dalších dnech. Čeká nás 1. června Den dětí, opět se skvělým programem pro děti i dospělé a 3. června Den Orlovských novin a XXVI. Orlovské léto. Na Den Orlovských novin u příležitosti jejich 25. výročí založení Vás zveme na Náměstí 28. října, tedy do centra města. V pestrém a bohatém programu se představí tanečníci z domu dětí a mládeže a dětský pěvecký sbor pod vedením Mgr. Pavly Bjalončíkové. Prosluněné písně vonící mořem nám přijedou zazpívat dva sbory z partnerského města Crikvenica a sousedního Bakaru. Nebudou chybět ani tanečníci z Olšiny a fantastický M Band z orlovské ZUŠ J. R. Míši. Večer uzavře společně s chorvatskými soubory Duo Classic.  Programem bude provázet zpěvák a novinář Standa Hložek.

Nelze se nezmínit o Barevném dni. Ten bude na Náměstí 28. října probíhat v pátek 3. června od ranních hodin a bude určen školám i veřejnosti.

Orlované, přijďte se pobavit a alespoň na chvíli se odreagovat. Budeme se na Vás těšit!

 

Ing. Tomáš Kuča, starosta města

 


Datum zveřejnění/aktualizace: 27.5.2016

Zpět na výpis