Rekonstrukce náměstí zase o kousek blíž

OTÁZKA pro starostu města Orlové Ing. Tomáše KUČU:

  • Jaké jsou poslední informace ohledně rekonstrukce Náměstí 28. října?

„Zadávací řízení se dnem 19. dubna letošního roku, kdy byly podány nabídky na stavbu Humanizace a revitalizace centra Orlové-Lutyně, posunulo do další fáze. O komplikovanosti připravované stavby svědčí skutečnost, že ve lhůtě pro podání nabídek bylo zodpovězeno celkem 103 dotazů a musel být celkem třikrát prodloužen termín. 

V současné době na ministerstvu financí probíhá posouzení a hodnocení kvalifikace a bude následovat hodnocení  nabídek. Termín zadání veřejné zakázky, tj. uzavření smlouvy, je závislý na průběhu zadávacího řízení. Pokud bude proces posouzení a hodnocení probíhat rychle a bez procesních zdržení, například zákonné lhůty při případném vyloučení uchazeče či přezkum ÚOHS, může k uzavření smlouvy dojít do 3 až 5 měsíců. Odpovědnou osobou za MF je ministr financí, kterému budou předloženy ke schválení všechny případné úkony zadavatele v rámci zadávacího řízení.

Město Orlová má již uzavřenou smlouvu na zajištění technického dozoru na stavbě a po podpisu smlouvy se zhotovitelem je připraveno k zahájení realizace stavby.  O všech krocích a omezeních budou občané včas informováni.“


Datum zveřejnění/aktualizace: 14.5.2016

Zpět na výpis