Město chystá prodloužení termínu pro poskytnutí darů občanům na pořízení domovní čerpací stanice

Na základě usnesení zastupitelstva města Orlová ze dne 31. 10. 2012 začalo město koncem minulého roku poskytovat svým občanům dary na pořízení domovní čerpací stanice, a to do výše 2/3 z ceny nákladů  (max. však ve výši 30 tis. Kč). Dosud byla 19 žadatelům vyplacena celková částka 414 tis. Kč, přičemž v rozpočtu na r. 2016 je pro tyto účely rezervováno ještě 1 300 tis. Kč.
 
Připomínáme, že žádost je možno podat až poté, kdy žadatel uzavřel smlouvu o připojení na kanalizaci pro veřejnou potřebu, nejpozději však do 3 měsíců od připojení na kanalizaci. Další kritéria a postup při uplatňování žádosti o poskytnutí daru jsou obsaženy v Metodice č. 2/2013 a jejím dodatku č. 1, které jsou zveřejněny na internetových stránkách města Orlová v sekci „dokumenty – metodiky a zásady“.
 
Vzhledem k tomu, že město chce umožnit čerpání darů občanům, kteří při napojování kanalizační přípojky do veřejné kanalizace musí změnit technické řešení pro napojení nemovitosti výtlakem a již by nestihli termíny nastavené citovanou metodikou, připravuje se další dodatek, po jehož schválení bude možno žádosti podávat až do 30. 11. 2016.  Schválení tohoto dokumentu se předpokládá na zasedání zastupitelstva města dne 20. 6. 2016.
 
Veškeré formuláře (žádost o poskytnutí daru na pořízení domovních čerpacích stanic) jsou k dispozici na finančním odboru a internetových stránkách.
 
http://www.mesto-orlova.cz/cz/radnice/formulare-ke-stazeni/odbor-financni-formulare/
 
Případné dotazy zodpoví p. Lenka Podzemná (finanční odbor), II. patro, kanc. č. 38, tel. 596 581 309, e-mail: lenka.podzemna@muor.cz
 
 


Datum zveřejnění/aktualizace: 5.5.2016

Zpět na výpis