DNY PRO RODINU

Ve dnech 10. až 15. května se uskuteční druhý ročník Dnů pro rodinu v Orlové. Akce se koná u příležitosti Mezinárodního dne rodin (15. května), který byl vyhlášen mezinárodním společenstvím OSN s cílem podnícení zájmu o celosvětové problémy a témata, týkající se rodin.

Pro každého člověka je rodina prvním a základním životním prostředím, první školou vztahů, návyků i morálky. Vždyť pokud dobře funguje rodina – pak také dobře funguje společnost jako celek. V rámci Dnů pro rodinu chceme oslovit širokou veřejnost na téma smysluplnosti rodiny prostřednictvím happeningu, seminářem na dané téma, workshopy pro rodiče a děti a dalšími doprovodnými zábavnými aktivitami.

 

Program bude zahájen v úterý 10. května ve 14:30 hodin v Domě kultury města Orlové, kde bude pro děti a rodiče připravena aktivita – LEGO Projekt. V rámci této aktivity budou moci děti stavět velké město z Lego kostek. K dispozici jim bude velké množství těchto kostek a stavebnic. Vše bude záviset na fantazii a tvůrčím duchu dětí. Stavět město budou děti i další dny – ve středu a čtvrtek vždy do 18 hodin.

 

Na pátek si organizátoři připravili pro děti aktivity před kulturním domem. K dispozici budou dva velké skákací hrady, zápasy v sumo oblecích, malování na tvář a také zábavné hry připravené na zařízení Nintendo Wii. Zároveň budou moci účastníci obdivovat hotové město postavené z LEGO kostek. Každé dítě a rodiče dostanou balónek a pozvánku k účasti na dalším dni programu.

 

Ten se uskuteční v sobotu na farní zahradě u Evangelického kostela v Orlové-Městě. I zde program začne ve 14:30 hodin. Pro příchozí rodiny budou připravené sportovní aktivity, jako jsou stolní tenis a fotbálek, petanque, badminton a kroket. Zároveň děti budou moci dovádět na skákací trampolíně nebo skákacím hradu. K dispozici budou i ruské kuželky a lukostřelba. V plánu máme také setkání s městskou policií, prezentaci její činnosti a krátké poučení o bezpečnosti pro rodiny. Odpoledne se mohou rodiny zúčastnit terénní hry na téma – 700 let narození Karla IV. Pro děti a rodiče budou připraveny workshopy s tvůrčí činností. Po celou dobu bude k dispozici čajovna připravená na pavlači v kostele a případná návštěva věže a půdních prostor kostela. Tento den bude zakončen společným opékáním párků.

 

V neděli završíme naše Dny pro rodinu děkovnými rodinnými bohoslužbami v Evangelickém kostele. Bohoslužby začínají v 10 hodin.

 

Věříme, že tyto dny připravené spolkem Benjamín Orlová, z. s. obohatí účastníky o společný čas strávený s rodinou a také, že poukáže na tradiční hodnoty založené na křesťanských kořenech, jak je známe v našem evropském kontextu.

 

Akci podpořila Nadace OKD – Srdcovka; SMO, městská akciová společnost; město Orlová.

Partnery akce jsou Církev bratrská Orlová, YMCA Orlová.

 

Milan Zielina


Datum zveřejnění/aktualizace: 27.4.2016

Zpět na výpis