Soutěž "O nejzajímavěji pomalovaný sud" vyhrálo Mládí

V závěru loňského roku jsme čtenáře informovali o soutěži „O nejzajímavěji pomalovaný sud“, která probíhala na našich základních školách. Soutěž vyhlásil dům kultury a školy se do ní s chutí přihlásily, dostaly barvy a pustily se do práce.

 

„Sudy se moc povedly a akce měla velký úspěch, samé kladné ohlasy,“ vysvětluje kulturní a propagační vedoucí DKMO Bára Herdová a dodává, že v této soutěži hlasovalo neuvěřitelných 2.849 návštěvníků vánočního trhu a výstavy.

 

Nejvíc – 933 hlasů získala a vítězem soutěže se tak stala 5. B Základní školy Mládí. Na druhém místě s počtem hlasů 482 se umístili žáci ze ZŠ Jarní 400 z Orlové-Poruby a třetí místo obsadilo Komunitní centrum Maják s počtem 298 hlasů.

 

A sudy se opravdu povedly. Pozornost upoutávaly zejména oba orlovské kostely, ale i motivy z přírody či další výtvarná dílka. „Byl jsem doslova nadšený, když jsem viděl tak krásné a optimistické sudy. Výborný nápad, skvělá realizace a obrovské uznání,“ shrnul svůj dojem starosta města Ing. Tomáš Kuča.  

 

„Sudy budou moci Orlované vidět na celoměstských kulturních akcích, například v letním kině, kde budou sloužit jako odkládací stolky u občerstvení nebo při různých soutěžích, které doprovázejí hlavní program velkých akcí,“ upřesňuje Herdová.


Datum zveřejnění/aktualizace: 28.1.2016

Zpět na výpis