Stále platí: SENIOŘI, NEPOUŠTĚJTE NIKOHO CIZÍHO!

 

Podvodníci používají různé lsti, výmluvy, srdcervoucí příběhy, přičemž jejich jediným cílem je získat cizí peníze. V posledních dnech policie opět zaregistrovala hned dva případy okradených seniorů.

 

První příběh začal na ulici v karvinské části Mizerov. Zatím neznámí pachatelé si poblíž přechodu pro chodce vytipovali starší manželský pár (81 a 85 let). V jejich blízkosti zastavilo osobní vozidlo a muži předstírali, že jejich příbuzný potřebuje peníze na operaci. Nechtěli, aby jim někdo daroval peníze, tvrdili, že hotovost mají, ale jen valuty. Potřebovali směnit dolary. V poslední době jedna z častých lstí.

 

Bohužel, manželé se nechali obelstít. Podvodníky pozvali domů a předali jim 13 tisíc Kč na hotovosti. Paní ještě „návštěvě“ uvařila kávu a na oplátku jeden z pachatelů v nestřeženém okamžiku odcizil dalších 17 tisíc Kč.

 

Ve druhém případě neznámá žena použila legendu o nutnosti provést průzkum ke zjištění nákladů na živobytí seniorů. Pod touto záminkou vnikla do bytu čtyřiaosmdesátileté ženy v městské části Nové Město. Jakmile byla uvnitř bytu, využila chvilkové nepozornosti seniorky a odcizila volně odloženou peněženku s hotovostí. Stará paní přišla o 2 600 Kč.

 

Z toho plyne jedno základní poučení – senioři, nepouštějte do svého bytu nikoho cizího! Policie rovněž apeluje na nejbližší rodinné příslušníky, aby promluvili se seniory a poučili je o bezpečném chování. Včera se stal takovýto případ v Karviné, zítra k němu může dojít v Orlové.

-via-


Datum zveřejnění/aktualizace: 22.12.2015

Zpět na výpis