Lovte QR kódy a vyhrajte chytrý telefon!

Baví vás získávat informace ukryté v QR kódech? Chcete lépe poznat město, ve kterém žijete, a ještě k tomu vyhrát chytrý telefon a další hodnotné ceny? Pokud ano, zapojte se do naší nové rodinné soutěže POZNEJ SVOJE MĚSTO S QR KÓDY. Soutěž startuje v pondělí 30. listopadu a potrvá do 22. ledna 2016. Soutěž není věkově omezena, takže zúčastnit se může opravdu každý!

 

PRAVIDLA HRY:

Cílem soutěže je sejmutí všech QR kódů, kterých je celkem osm. Každý QR kód obsahuje jednu soutěžní otázku. Z každé jednotlivé odpovědi na soutěžní otázku vyberete písmenko, které QR kód určuje. Ze získaných písmenek poskládáte tajenku. QR kódy hledejte na těchto místech:

  • Městský úřad Orlová
  • Dům kultury města Orlové
  • Dům dětí a mládeže Orlová
    • Městské informační centrum
    • Katolický kostel
    • Evangelický kostel
    • Staré náměstí
    • Pomník Sedmidenní války (hřbitov)

Texty, které doprovázejí QR kódy, hovoří o historii a památkách, kultuře, volném čase
a partnerských městech. Pořadí, v jakém budete QR kódy snímat a luštit, není důležité. Podstatné je navštívit všechna místa v centru starého a nového města, zodpovědět otázky, získat písmenka a vyluštit tajenku.

Pro přečtení obsahu QR kódu budete potřebovat chytrý mobilní telefon s čtečkou QR kódů. Některé telefony už mají čtečku zabudovanou, jiné vyžadují její stažení. Váš obchod s aplikacemi vám jistě nabídne několik bezplatných variant. Čtení obsahu QR kódů nevyžaduje připojení k internetu.

Získáním osmi písmenek vám vznikne přesmyčka, ve které je ukrytý název veřejné funkce vykonávané v rámci našeho města. Součástí správné odpovědi je pak nejen uvedení této funkce, ale i jméno osoby, která ji vykonává!

Správné odpovědi posílejte do 22. 1. 2016 na email andrea.vargova@muor.cz. Nezapomeňte připojit jméno, příjmení a telefon. Ze správných odpovědí bude vedením města vylosováno pět výherců, kteří obdrží krásné a hodnotné ceny. První cenou je chytrý mobilní telefon.

NAŠE TIPY:

Čtečky QR kódů mají vlastní paměť, takže v terénu si můžete QR kódy nasnímat a získané soutěžní otázky pak můžete v klidu luštit doma. QR kódy jsou umístěny na viditelných místech u hlavních vchodů (MěÚ, DDM, DKMO), ve skleněných vitrínách (kostely, Staré náměstí) a v místech, kde se obvykle vyvěšují plakáty (MIC). Pomník Sedmidenní války je největším pomníkem na městském hřbitově.

 

V PŘÍPADĚ DOTAZŮ VOLEJTE KDYKOLIV 733 630 757!


Datum zveřejnění/aktualizace: 30.11.2015

Zpět na výpis