Podzim v mateřské škole Husova v Orlové-Městě

Úspěšný start do nového školního roku máme za sebou a pomalu se blíží Vánoce. Na školní rok 2015-2016 jsme pro naše děti připravily pestrý program. Již v září jsme se vydali na výlet do ZOO v Ostravě. Počasí nám přálo a ve výbězích na nás čekala zvířátka. Největší úspěch však sklidili sloni, žirafy, zebry, opičky, domácí zvířátka a jízda vláčkem. Také jsme v září navštívili loutkové divadlo v Ostravě, kde děti zaujala pohádka „O perníkové chaloupce“.

 

Každoročně navštěvujeme solnou jeskyni v Dětmarovicích, jezdí k nám divadlo „Beruška“, které se v říjnu představilo podzimní pohádkou „O ježkovi“. Po celé dva první měsíce sbíraly děti s rodiči kaštany a žaludy, které jsme odevzdali myslivcům v Orlové-Městě. Ve školce jsme vyhlásili soutěž o nejúspěšnějšího sběrače.

 

Jeden slunečný den jsme se vydali do myslivny na návštěvu, kde děti viděly exponáty různých lesních zvířat, prohlédly si okolí, nasypaly krmení pro zvířátka do krmelce. Po malém občerstvení vyhlásili myslivci dva nejúspěšnější sběrače a ti byli odměněni. Ostatní děti dostaly odměnu samozřejmě také. Naše malá školka nasbírala 300 kg kaštanů a žaludů a myslivci nám za to poděkovali.

 

Jedno říjnové dopoledne nás navštívil David Daniel z Londýna, který byl hostem workshopu pěveckého sboru „Keep Smiling Gospel“ v Orlové. Dětem zazpíval a doprovázel se rytmicky na bubínek. Ty mu na oplátku za doprovodu klavíru zazpívaly a zatančily podzimní písničky a tanečky, které se už naučily. Pro děti i zaměstnance, to byl opravdu hezký a příjemný kulturní zážitek.

 

Na konci října si děti s rodiči vydlabaly dýně a odpoledne jsme završili opékáním párků na školní zahradě. A to je jen zlomek akcí, které děti absolvovaly za pouhé dva měsíce.

Naše školka začala pracovat podle inovovaného školního vzdělávacího plánu pod názvem „Barevné dny v kouzelné školičce“. A tak jako je tento program pestrý a barevný, tak se budeme snažit, aby byl celý školní rok pro naše děti zajímavý a inspirující.

 

Milada Visorová

MŠ Husova Orlová-Město


Datum zveřejnění/aktualizace: 12.11.2015

Zpět na výpis