Školy spolu soutěží na RECYKLIÁDĚ

Město Orlová ve spolupráci se společnostmi Služby města Orlové a EKO-KOM pokračuje v dlouhodobé kampani na podporu třídění odpadů. Ta byla zahájena na sklonku letních prázdnin výstavou na Náměstí 28. října. Další dílčí aktivita probíhá právě v těchto dnech a je zacílená na děti ze základních škol, které spolu soutěží na RECYKLIÁDĚ.

RECYKLIÁDY se jenom během prvního dne zúčastnilo 60 školáků. Dalších 80 je očekáváno v následujících dnech. Každou školu reprezentuje dvacetičlenný tým složený z dětí všech věkových kategorií. V první části programu absolvuje soutěžní tým zábavně naučnou přednášku, ve které nechybí ani praktické ukázky. V druhé části programu luští děti kvízy, křížovky a další pracovní listy. Třetí část je ryze praktická – děti obdrží pytlík s vymytým a bezpečným odpadem, nasadí si ochranné rukavice a odpad třídí do přistavených nádob na separovaný odpad. Právě tato část zatím sklízí největší ohlasy.

Cílem soutěže je především osvěžení a prohloubení znalostí. Jedná se o doplňkovou aktivitu k environmentální výchově, která už dnes probíhá prakticky na každé orlovské základce. Veškeré pracovní listy, které děti řeší přímo na náměstí, jsou předány učitelům. Ti je pak mohou použít ve svých třídách, či se o podělit s kolegy. Součástí akce je i dotazníkové šetření, které se týká zhruba 350 žáků druhého stupně základních škol. A takový vzorek už leccos napoví.


Datum zveřejnění/aktualizace: 30.9.2015

Zpět na výpis