Smíšený pěvecký sbor GOA Orlová na EXPO 2015

Ve dnech 14. až 24. června se Smíšený pěvecký sbor Gymnázia a Obchodní akademie v Orlové (GOA Orlová) zúčastnil 31. ročníku mezinárodního mládežnického festivalu Dei Giovani, který se každoročně koná v Itálii. Letošní ročník se nesl v duchu Světové výstavy EXPO 2015 „Potraviny pro planetu, energie pro život“, proto také naši studenti museli vypracovat řadu projektů týkajících se této problematiky. Celé dva týdny ale samozřejmě probíhaly převážně ve znamení zpěvu a tance. Sbor vystoupil na několika koncertech v Piacenze, Pontremoli, Parmě, Betole a Bercetu.  Společně s ním se divákům představily také dvě indické taneční skupiny, které předvedly tradiční tance z různých koutů své země.

 

Největším zážitkem pro naše sboristy ale bylo vystoupení v Miláně na EXPO 2015. V českém domě byli velmi srdečně přijati Jiřím Potužníkem, generálním ředitelem české účasti na výstavě, a v příjemném prostředí u bazénu jim byla umožněna hned dvě vystoupení. Za své snažení byli po zásluze odměněni nejen bouřlivým potleskem přihlížejících, ale také výborným českým gulášem.

Během pobytu měli sboristé jedinečnou příležitost procvičit si své jazykové a komunikační dovednosti a navazovat nová přátelství.

Vedení Smíšeného pěveckého sboru Gymnázia Orlová děkuje touto cestou starostovi města Orlová Ing. Tomáši Kučovi a kulturní komisi města Orlová za nemalou finanční podporu, která je sboru pravidelně poskytována. Děkujeme také Mgr. Pavlu Kubínkovi, řediteli GOA Orlová, za jeho podporu, bez které bychom se podobných akcí nemohli účastnit.

Mgr. Jana Lukšová


Datum zveřejnění/aktualizace: 1.9.2015

Zpět na výpis