Pozvánka na již 16. ročník Setkání alternativní mládeže v Orlové

Ve čtvrtek 13. 8. 2015 bude zahájen 16. ročník akce pro mladé „SAM“, který proběhne ve dnech 13. – 16. srpna v Orlové v prostorách u Evangelického kostela.

 

Tento 16. ročník je svým obsahem jedinečný a nabízí kombinaci využití volného času, vzdělávání a kulturního vyžití pro dnešní mládež. SAM skýtá v závěru prázdnin čtyři dny setkání mladých lidí nejen z moravskoslezského regionu, ale i z celé ČR. Organizátoři se snaží připravit program tak, aby byla rozvíjena osobnost účastníka, její duchovní rozměr, výchova k vlastenectví a vztah ke kulturnímu dědictví své země.

SAM je prakticky výsledkem dlouhotrvající poptávky po akci tohoto druhu. Dalo by se říci, že SAM je obsahem nabídky ojedinělý v regionu. SAM nabízí program, který není přehlcen nabídkou a je proto zároveň předpokladem pro „pohodové“ prožití akce. Přínos pro účastníky je tak větší. Projektem se organizátoři snaží pozitivně působit na dnešní generaci mládeže a z části tak i působit v oblasti prevence kriminality. SAM je čtyřdenní happeningová akce pro mládež, která nabízí formou seminářů, bohoslužeb, volnočasových aktivit a koncertů alternativní pohled na smysluplný a hodnotný život se začleněním daného jedince do společnosti.

V současnosti je tato akce vyhledávanou akcí pro svůj nezaměnitelný charakter. V době velkého množství festivalů, které jsou svým rozsahem navštěvovány velkým množstvím účastníků, je SAM pro svou komorní atmosféru příjemným místem, nabízejícím občerstvení v dnešní hektické době. Sami účastníci na základě ankety definovali akci jedním slovem: „pohoda“.

Každým rokem je téma vybíráno tak, aby podtitul akce obsahoval kořen slova „SAM“. Pro rok 2015 jsme vybrali téma SAMOSTATNOST. Veškeré informace o minulých ročnících akce lze nalézt na www.samorlova.cz.

Během večerů se návštěvníkům představí hudební skupiny David Stypka & Bandjeez, Zachaeus Live, frontman Oborohu Slávka Klecandra, loutkové divadlo Já to jsem, které uvede Malého prince v podání Víti Marčíka ml. Pro účastníky jsou připraveny semináře na témata: Křesťanské základy evropské integrace; Co muslimové nevědí o Ježíši; Šedé zóny; Pomáhat druhým SAMostatně nebo spolu?; Jak vést děti k SAMostatnosti a nenechat je v tom samy; Co Bůh ukryl do Bible o penězích; SAMostatně na druhý břeh; Vše, co jste kdy chtěli vědět o duševním zdraví, ale báli jste se zeptat; SAMahani, unajua Tanzania? Řečníky během akce budou Daniel Kroupa, David Novák, Lukáš Lhoťan, Brigita a Pavel Vimrovi, Josef Koláček, Zuzana Kasalová, Oldřich Svoboda, Miriam Prášilová, Ivana a Miloš Švábkovi, Lukáš Sztefek, Daniel Litvan a další. Nebudou chybět ranní a večerní bohoslužby na téma samostatnost.

Pro chvíle pohody je připravena čajovna se širokým sortimentem nabídky, volnočasové aktivity, sport, promítání cestopisného filmu a další aktivity.

Veškeré informace o současném ročníku SAMu lze nalézt na www.samorlova.cz nebo na www.facebook.com/samorlova

 

 

 

 

 


Datum zveřejnění/aktualizace: 12.8.2015

Zpět na výpis