Vysoká škola sociálně správní, Institut celoživotního vzdělávání Havířov o.p.s. informuje

Vysoká škola sociálně správní, Institut celoživotního vzdělávání Havířov o.p.s.

Vysoká škola sociálně správní, Havířov

 

 

INFORMACE O STUDIU

V AKADEMICKÉM ROCE 2015/2016

 

 

 


Bakalářský studijní program

Hospodářská politika a správa

 

Sociální politika a sociální práce

 

 

Studijní obory

Veřejná ekonomika a správa

 

Management v sociální sféře

 

Sociální práce

 

 

Forma studia

prezenční studium

 

kombinované studium

 

 

Standardní doba studia

3 roky

 

 

Udělovaný titul

bakalář (Bc.)

 

 

PROFIL ABSOLVENTA STUDIJNÍHO OBORU VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA

Absolvent profesně orientovaného bakalářského studijního oboru Veřejná ekonomika a správa získá v průběhu studia základní teoretické znalosti a praktické dovednosti z veřejné ekonomie a veřejné správy, hospodářské politiky (včetně sociální a daňové politiky a veřejných financí), práva (včetně správního práva a práva EU), managementu, financí i ekonomiky municipalit. Nedílnou součástí znalostí absolventa oboru Veřejná ekonomika a správa jsou znalosti o uplatňování moderních zásad řízení ve veřejné správě i respektování právních a etických norem v jejich činnosti. Na analýzu všech uvedených oblastí je v průběhu studia pohlíženo z hlediska jejich vývoje a současného stavu v Evropské unii. Důraz je kladen také na rozvoj komunikačních schopností a na odpovídající znalosti v oblasti informatiky.

 

PROFIL ABSOLVENTA STUDIJNÍHO OBORU MANAGEMENT V SOCIÁLNÍ SFÉŘE

Absolvent profesně orientovaného bakalářského studijního oboru Management v sociální sféře získá v průběhu studia základní teoretické znalosti a praktické dovednosti z oblasti řízení systémů sociálních služeb s cílem pochopit úlohu managementu při řízení organizací v sektoru sociálních služeb. Důraz bude kladen na pochopení významu lidských zdrojů pro rozvoj společnosti i jednotlivých firem a institucí a na řízení změn v organizaci. Pozornost bude věnována ekonomii a managementu, hospodářské a sociální politice, sociálně správní a sociálně právní problematice, poradenství a hospodářsko-politickým, ekonomickým, finančním a manažerským aktivitám v sociálně ekonomické oblasti. Důraz bude kladen na efektivní zvládnutí podstaty a širších souvislostí sociální politiky a na vytváření základů profesionální kompetence v podobě žádoucích komunikativních dovedností. Absolventi získají přehled o koncepci řízení zaměřeného na kvalitu z hlediska potřeb uživatele a praktické dovednosti vyžadované k realizaci takové koncepce.

 

PROFIL ABSOLVENTA STUDIJNÍHO OBORU SOCIÁLNÍ PRÁCE

Absolvent profesně orientovaného bakalářského studijního oboru Sociální práce získá v průběhu studia základní teoretické znalosti a praktické dovednosti z oblasti sociální politiky, sociálně správních činností, poradenství, sociální prevence a sociálně právní ochrany dětí, sociální ochrany občanů, sociálního zabezpečení, dále při zpracování sociální analýzy a tvorbě projektů. Důraz je kladen na efektivní zvládnutí teorie a širších souvislostí sociální politiky a sociální práce včetně orientace ve způsobech materiálně technické a informativní pomoci, ve schopnostech terénní práce a průběžné informační činnosti, ve vytváření základů profesionální kompetence sociálních pracovníků v podobě žádoucích komunikativních dovedností a navazujících činností sociální práce.

 

 

PŘIHLÁŠKY KE STUDIU

Přihlášky se podávají na formuláři SEVT č. 491450 nebo na formuláři, který je k dispozici na www.vsss.cz. Formulář je možné získat i na studijním oddělení VŠSS. K přihlášce je třeba přiložit strukturovaný životopis, notářsky ověřenou kopii maturitního vysvědčení a dvě pasové fotografie.

 

 

Dny otevřených dveří: 21. 2. 2015, 16. 5. 2015, vždy v 10:00 hod.

 

Termíny pro podání přihlášky ke studiu

termín podání přihlášky

pro všechny obory

do 27. 2. 2015

do 10. 4. 2015

do 15. 5. 2015

do 19. 6. 2015

do 28. 8. 2015

do 4. 9. 2015

 

 

Poplatek za přijímací řízení: 500,- Kč

Adresát přihlášky:

Poplatek je třeba uhradit na účet č.:1721792399/0800

Vysoká škola sociálně správní

Konstantní symbol: 0308

studijní oddělení

Variabilní symbol: 1111

V. Nezvala 801/1

Specifický symbol: rodné číslo (bez lomítka)

736 01 Havířov – Město

 

 

 

PODMÍNKY PŘIJÍMÁNÍ STUDENTŮ -  STUDIJNÍ PROGRAM HOSPODÁŘSKÁ POLITIKA A SPRÁVA

Podmínkou přijetí ke studiu do bakalářských studijních oborů Veřejná ekonomika a správa a Management v sociální sféře ve studijním programu Hospodářská politika a správa je dosažení úplného středního nebo úplného středního odborného vzdělání.

O přijetí uchazeče ke studiu rozhoduje rektor po splnění podmínek stanovených v Pravidlech přijímacího řízení pro akademický rok 2015/2016. Po obdržení rozhodnutí o přijetí/nepřijetí ke studiu může uchazeč písemně požádat o přezkoumání rozhodnutí. Žádost se podává rektorovi do 30 dnů ode dne doručení.

Uchazeč o studium se stává studentem dnem zápisu ke studiu. Pro akademický rok 2015/2016 se předpokládá přijetí 250 - 300 uchazečů do obou oborů (Veřejná ekonomika a správa i Management v sociální sféře) a obou forem studia (prezenční i kombinované).


 

PODMÍNKY PŘIJÍMÁNÍ STUDENTŮ - STUDIJNÍ PROGRAM SOCIÁLNÍ POLITIKA A SOCIÁLNÍ PRÁCE

Podmínkou přijetí ke studiu bakalářského studijního oboru Sociální práce ve studijním programu Sociální politika a sociální práce je dosažení úplného středního nebo úplného středního odborného vzdělání.

O přijetí uchazeče ke studiu rozhoduje rektor po splnění podmínek stanovených v Pravidlech přijímacího řízení ke studiu bakalářského studijního programu Sociální politika a sociální práce pro akademický rok 2015/2016. Po obdržení rozhodnutí o přijetí/nepřijetí ke studiu může uchazeč písemně požádat o přezkoumání rozhodnutí. Žádost se podává rektorovi do 30 dnů ode dne doručení.

Uchazeč o studium se stává studentem dnem zápisu ke studiu.

Pro akademický rok 2015/2016 se předpokládá přijetí maximálně 200 uchazečů. Studijní obor Sociální práce bude otevřen, jestliže podmínkám přijímacího řízení vyhoví nejméně 100 uchazečů. Počet skutečně přijatých studentů bude odpovídat kapacitním možnostem VŠSS Havířov.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

INFORMACE

 

Studijní oddělení VŠSS Havířov

V. Nezvala 801/1

736 01  Havířov – Město

 

tel.:                             +420 553 401 161

                                   +420 596 411 343

fax:                             +420 597 579 145

e-mail:                                   studijni@vsss.cz

www stránka:             www.vsss.cz

 

 

 


Datum zveřejnění/aktualizace: 27.5.2015

Zpět na výpis