Bezdůvodný útok v Petřvaldu byl objasněn

Kriminalisté Služby kriminální policie a vyšetřování Orlová objasnili napadení na ulici. Výsledkem bezdůvodného fyzického útoku bylo bodné zranění.

V sobotu 2.5 kolem půl osmé večer poblíž restaurace v obci Petřvald tehdy neznámý výtržník nevybíravě oslovil dva kolem procházející mladíky ve věku 25 a 20 let. Ten mladší šel pěšky, druhý – starší vedle něj držel jízdní kolo. I agresivní mladík byl ve společnosti zatím neustanoveného muže.

 

Co se skutečně stalo? Starší 25letý muž opilého pachatele okřikl, aby se choval slušně. Na oplátku byl bezdůvodně napaden.  Nejprve dostal několik úderů pěstí do hlavy a těla. Oba muži i kolo upadli na zem, kde napadání pokračovalo. Nato pachatel nezjištěným předmětem poškozeného bodl do levého třísla.

Mezitím pozornost mladšímu poškozenému věnoval zatím neustanovený muž. Jakmile mladík ze země zvedl kamarádovo kolo, dostal od neznámého ránu do obličeje. Neznámý si kolo vzal, oba i s pachatelem na kolo nasedli, a z místa ujeli.

Staršímu ze dvojice poškozených lékaři ošetřili bodnou ránu, v pracovní neschopnosti si léčil ještě otřes mozku. Druhý napadený, 20letý mladík, po napadení utrpěl zlomeninu nosu a po ošetření byl propuštěn do domácího léčení.

 

Policejní komisař proti 21letému pachateli zahájil trestní stíhání a obvinil ho ze spáchání přečinu ublížení na zdraví a přečinu výtržnictví. Pachatel byl již v roce 2013 Okresním soudem Ostrava za přečin výtržnictví odsouzen k podmíněnému trestu odnětí svobody v délce 12 měsíc, se zkušební dobou do října 2014.

 

por. Mgr. Zlatuše Viačková, komisař STP Karviná


Datum zveřejnění/aktualizace: 21.5.2015

Zpět na výpis