Orlovský běh za zdravím přivítal stovky nadšenců

Orlovský běh za zdravím je každoroční akce, která plynule navázala na v minulosti tradiční Běh Terryho Foxe. Lidé si už na tuto podzimní akci zvykli a jak se ukázalo, mnozí se na ni i těší.

Už před 14. hodinou bylo před Domem kultury města Orlové živo. Scházeli se tu první účastníci, kteří se přicházeli do vestibulu DKMO zaregistrovat a nechyběly ani děti.Ty se chystaly vyzkoušet všechna ta hopsadla a nejrůznější atrakce na Náměstí 28.října.

Přesně v 15 hodin proběhlo slavnostní zahájení a následoval start cyklistů, které čekala trasa dlouhá 9,3 kilometru. O pět minut později následovali běžci, kteří si zaběhli rovné 4 kilometry a po dalších pěti minutách odstartovali chodci. Ty čekala trasa dlouhá 2 kilometry. Mezi chodci nechyběly ani maminky s kočárky, senioři, vozíčkáři a v neposlední řadě poměrně početná skupina hokejistů. Této sportovní události se zúčastnili nejen hráči A týmu, ale zejména svěřenci mládežnických družstev a jejich trenéři i rodiče. „Zástupci HC Orlová rovněž prostřednictvím svého webu vyzvali fanoušky, aby oblékli klubové barvy a do akce se zapojili. Cílem bylo ukázat, že přestože A mužstvo bude letos hrát nižší soutěž, hokej má v Orlové stále silnou tradici a fanouškovskou základnu,“ upřesnil mluvčí hokejového klubu Tomáš Salamon.

Už po několika minutách od startu přicházeli do cíle první účastníci. Mezi nimi i dvacetiletá studentka geologie Veronika Tomicová. Jak nám prozradila její maminka Kateřina, Veronika se prvních ročníků zúčastňovala ještě jako malá holka v kočárku. „Máme tuhle akci moc rádi a vždycky si už v září hlídáme její termín a celá rodina vyrážíme do podzimní přírody,“ svěřila se Kateřina a dodala, že ani letos tomu nebylo jinak. Matka s dcerou a její kamarádkou vyrazily na kole. Manžel s druhou dcerou šli pěšky. Dvaadvacetiletá kamarádka Barča si akci nemohla nechat ujít. „Mám ráda sport, je hezké počasí, a tak bylo příjemné přijít mezi lidi a všichni společně se projít nebo projet na kole,“ podotkla Barča, která rovněž patří k pravidelným účastníkům.

Na trasu se vypravila i čtyřiasedmdesátiletá vozíčkářka Rozálie Martinovičová z Pohody. Spolu s kolegyní si užila příjemného odpoledne a vůbec nelitovala. „Byla to pěkná projížďka přírodou, konstatovala.

Kromě nejrůznějších atrakcí pro děti zaujal přítomné i stánek městské policie, která zájemcům přímo na místě označila jízdní kola a zavedla si je do své databáze. Krátce před startem už měli strážníci na svém kontě první desítku označených kol a další zájemci přicházeli s tím, že si pro kolo dojdou domů a dorazí později.

Letošního ročníku Orlovského běhu za zdravím se zúčastnilo 564 registrovaných, ale jsem přesvědčená o tom, že skutečných účastníků muselo být víc.


Datum zveřejnění/aktualizace: 2.10.2014

Zpět na výpis