Stavební práce se v areálu letního kina chýlí ke konci

Pozornosti Orlovanů určitě neunikl čilý stavební ruch v areálu letního kina.  Od konce dubna tam probíhá akce, která nese zajímavý název „Revitalizace a oživení letního kina v Orlové“. Město na ni získalo z Nadace OKD nadační příspěvek ve výši 3 mil. Kč.

 

„Cílem projektu je nabídnout obyvatelům města a nejbližšího okolí kvalitní služby v oblasti kulturního a společenského dění ve městě, a to v důstojném a kulturním prostředí. Chceme, aby Orlová byla městem s bohatou kulturní nabídkou, nabízející svým občanům nejen bydlení, ale i kulturně společenské vyžití,“ podotýká starosta Jaromír Kuča.

 

Výsledkem by tedy měl být nově zrekonstruovaný areál letního kina s hledištěm, novými lavičkami, upravenými zpevněnými plochami a jeviště se zázemím pro účinkující.

V těchto dnech se už stavební práce chýlí ke konci. „Jeviště včetně zázemí je už z větší části zrekonstruováno, vnitřní prostory jsou jenom hrubé, protože se musí udělat jevištní plocha včetně hydroizolace. Pak se dodělá vnitřek zázemí. Momentálně se osazují obrubníky a palisády na jednotlivé kaskády, kde budou následně umístěny lavičky,“ popsal nám zhruba před týdnem stavební práce Petr Koňušík z AWT Rekultivace.

 

Co se týče vnitřních prostor, tak tam zůstaly jenom obvodové zdi a příčky, jinak je tam všechno nové. Jak nám prozradil Petr Koňušík, instalovaly se nové rozvody inženýrských sítí - kanalizace, vodovod a elektroinstalace. Proběhly hrubé přípravy pod omítky včetně vyrovnávek stropu polystyrénem. Vzniklo nové sociální zařízení, příčky, výměny se dočkaly i dveře a okna – takže vlastně kompletní generálka objektu.

 

V hledišti by mělo být namontováno 191 kusů dvoumetrových laviček. „Lavičky chceme montovat do betonových patek, které budou pod zámkovou dlažbou a napevno,“ upřesnil Koňušík. Jak jsme se dozvěděli, lavičky budou z pozinkované ocelové konstrukce s plastovými prkny, což umožní celoroční instalaci, bez nutnosti demontáže na zimu.

 

Do areálu letního kina budou moci Orlované zavítat už v půli srpna. 15. a 16. srpna se v areálu letního kina „usídlí“ Biograf Láska s nabídkou filmů Babovřesky 2 a Hobbit 2. Akce bude po oba dny začínat po setmění, tedy zhruba kolem 21. hodiny.


Datum zveřejnění/aktualizace: 28.7.2014

Zpět na výpis