Město ocenilo nejlepší žáky a středoškoláky

Nejlepší žáky základních škol a také nejlepší středoškoláky každoročně oceňuje i město Orlová. Zatímco v předchozích letech byli pilní školáci odměňováni pobytovým zájezdem, letos poprvé proběhlo oceňování v poněkud slavnostnějším duchu, a to v galerii Domu kultury města Orlové. Vedení radnice tam poděkovalo a pogratulovalo čtyřiadvaceti školákům, které nominovaly samy školy.

 

Všichni ocenění byli představeni formou krátkého medailonku. Gratulace a věcné dary obdrželi žáci a středoškoláci za výborný prospěch, příkladnou reprezentaci školy a města a také za své kulturní, sportovní a další aktivity, které přesahují rámec běžné školní výuky.

 

"Všichni, kteří nějak vybočují z průměru, a to samozřejmě v těch kladných intencích, by měli být podporováni. Myslím si, že na tomto slavnostním odpoledni bylo vidět a slyšet, že ty děti si to zaslouží a taktéž to ocení. Tímto oceňovacím aktem město dává najevo, že se snaží podporovat vzdělanost a nadprůměrnost dětí, což je podle mě ten nejlepší krok, kterým lze podpořit vzdělávání v Orlové," řekl radní a garant školství Ing. Roman Koutný.

 

O kulturní program se během celého slavnostního aktu starala Kristýna Hudečková ze Základní umělecké školy J. R. Míši. Ta přítomným zahrála na klavír, přičemž své vystoupení doprovodila zpěvem. Přítomné tak potěšila nejen písněmi známých interpretů, ale i těmi, které si sama složila.

 

Dnešní kytičku gratulací si tedy zaslouží:

  • Z Gymnázia a Obchodní akademie Orlová: VÍTEK VESELÝ (třída  G8.A), ELIŠKA BIALOŇOVÁ (G4.A), EVA ZVÁROVÁ (G4.A), ZUZANA ŠTUKOVÁ (O3.A) a LUCIE PARMOVÁ (L3.B)
  • Ze ZŠ Ke Studánce: ROSTISLAV POHRÁZSKÝ, MATĚJ BYSTROŇ a DENISA BAJTKOVÁ.
  • Ze ZŠ U Kapličky: DOMINIKA GOLIKOVÁ, DOMINIKA CYŘÍKOVÁ a MICHAELA KOVAŘÍKOVÁ.
  • Ze ZŠ Mládí: VOJTĚCH JASINSKI, ŽANETA CHLUBNOVÁ a JAROSLAV MICHALÍK.
  • ZŠ Školní a Slezské: VERONIKA KOLEČKOVÁ, VERONIKA KOŇAŘÍKOVÁ, NELA NOVÁKOVÁ, NELA VAVŘÍČKOVÁ a KRISTÝNA THIELOVÁ.
  • Ze ZŠ K. Dvořáčka: DAVID KOŽDOŇ, JAKUB GŘUNDĚL, KRISTÝNA ZACHOVÁ a MICHAELA ŠKATULOVÁ.

Blahopřejeme!


Datum zveřejnění/aktualizace: 11.7.2014

Zpět na výpis