Šlápnutím do pedálů Oranžového kola získali pro školku 52 982 Kč

Minulou sobotu otevřela Elektrárna Dětmarovice brány dětem i dospělým. Návštěvníci z řad dospělých i dětí si mohli za odborného doprovodu prohlédnout elektrárnu, a s vynaložením drobného sportovního úsilí podpořit dobrou věc. Šlápnutím do pedálů Oranžového kola, charitativního projektu Nadace ČEZ, tentokrát pomohli Mateřské škole Karla Dvořáčka, Orlová-Lutyně a Městské nemocnici Bohumín. Dohromady pro ně vyšlapali 102 112 Kč.

Mateřskou školu přišly podpořit nejen učitelky, ale nechyběli ani rodiče dětí a někteří zastupitelé i úředníci. Ti všichni včetně dalších návštěvníků pro ni vyšlapali částku 52 682 . „Peníze využijeme na vybudování nové technické učebny, kde budou děti pracovat s různými materiály – pískem, dřevem, vodou, keramickou hlínou,… a využijí zde nové hračky a stavebnice pro svůj technický rozvoj. Přínosem bude zejména pro děti se speciálními vzdělávacími potřebami, které zde budou rozvíjet svou zručnost a zlepšovat své motorické cítění,“ řekla ředitelka mateřské školy Jana Valošková.

Místostarosta Martin Sliwka ocenil význam a smysl Oranžového kola. „Je to skvělé spojení sportu a možnosti přispění financí pro organizace, které ty finanční prostředky potřebují, ať už se v tomto případě jedná o mateřskou školu nebo o nemocnici. Není to o tom, kdo vyhraje, ale o samotné účasti, zábavě a celkové myšlence podpory a solidarity,“ uvedl bezprostředně poté, co slezl z kola.  Chvíli před ním šlápnul do pedálů i radní Tomáš Kuča. „Neváhal jsem. Šlo o dobrou věc, pro děti a mateřskou školu v našem městě. Každý kdo může, by se měl zapojit a podpořit dobrou věc …,“ podotkl.  Na Oranžovém kole si „mákli“ i vedoucí odboru školství, kultury a sportu Zuzana Plošková a vedoucí odboru rozvoje a investic Petr Bura. Chybět nemohl ani Miroslav Koláček, který taktéž šlapal jako o život.

„Chtěl bych všem, kteří podpořili mateřskou školu K. Dvořáčka poděkovat, především tamním učitelkám, které vytvořily skvělou atmosféru při samotné akci, ale také zapojily  rodiče s dětmi, kteří si nejen prohlédli elektrárnu a zúčastnili se dne dětí, ale co především – podpořili mateřskou školu,“ uzavřel místostarosta Martin Sliwka.


Datum zveřejnění/aktualizace: 7.6.2014

Zpět na výpis