Pomozte Orlové získat Rákosníčkovo hřiště!

Zájem o Rákosníčkova hřiště je velký, svědčí o tom více než 50 tisíc došlých hlasů. K hlasování nabádají své obyvatele i samotná města. Hlasování o tom, kde v letošním roce společnost Lidl postaví 19 Rákosníčkových hřišť, jde do druhé poloviny. Přitvrdí boj mezi městy?

První polovina hlasování jasně dokazuje, že aktivnější jsou především menší města. Třeba středočeské město Votice zatím v průběžných výsledcích s více než tisícovkou hlasů vede před Novým Strašecím v kategorii měst do 10 tisíc obyvatel. Náskok ale rozhodně není velký. „Že je naše město na prvním místě jsem si všimla, když jsem sama hlasování podpořila. Byla jsem tímto výsledkem opravdu překvapena, protože jsme s 4500 obyvateli poměrně malé město. Je to skvělý projekt a velmi bych si hřiště pro naše město přála,“ uvedla Jana Kocurová, starostka Votic.

V ostatních kategoriích jsou na špici hlasování města Neratovice, Břeclav a Ostrava – Zábřeh. Právě obyvatelé Ostravy – Zábřehu touží po dětském hřišti již dlouho. V loňském roce zde na výstavbu hřiště vznikla dokonce i petice. Podle aktuálních výsledků to vypadá, že místní se šance získat hřiště zadarmo nepustí. „Přesně to je naším cílem, aby hřiště vznikla tam, kde je lidé nejvíce potřebují,“ dodala Anna Těžká, koordinátorka projektu. Průběh hlasování má za sebou pouze jednu polovinu a rozdíly mezi městy nejsou velké, takže lze předpokládat, že boj mezi nimi ještě zesílí. 

Společnost Lidl o projektu Rákosníčkova hřiště informovala v oficiálním dopise vedení měst, která pak zprávu rozšířila mezi své obyvatele prostřednictvím webových stránek nebo tištěných zpravodajů. Hlasování, kde pohádková hřiště vyrostou, probíhá od 1. – 28. února 2013. Šanci získat zbrusu nové dětské hříště má celkem 19 měst z celé České republiky.

 

Více informací o projektu včetně průběžných výsledků najdete na: www.lidl-rakosnickova-hriste.cz.



Připojené dokumenty:

Dokument ke stažení DOC [67KB]

Datum zveřejnění/aktualizace: 14.2.2013

Zpět na výpis