Lyžák ZŠ Mládí

 

Ve dnech 15. - 19. 1. 2024 vyjela naše škola jako každý rok na lyžařský a snowboardový kurz. Ubytováni jsme byli ve Wellness penzionu Eva v Dolní Moravici, odkud jsme odjížděli každý den dopoledne i odpoledne skibusem do skiareálu Čerťák. Lepší sněhové podmínky, než panovaly celý týden, jsme si opravdu nemohli přát.

Kurzu se zúčastnilo celkem 36 žáků, kteří byli rozděleni vždy do dvou družstev lyžařů tak snowboardistů - na začátečníky a pokročilé. V průběhu kurzu někteří zkušenější vyjeli i do areálu Ski Arény Karlov, který poskytoval sjezdovky náročnější obtížnosti. Ve všech družstvech v průběhu kurzu převáděli všichni účastníci skvělé sportovní výkony, překonávali sami sebe a každý den zažili na svahu i spoustu legrace. Však při pátečním karnevalu bylo na svahu vidět nejen spoustu originálních masek, ale také zajímavé lyžařsko-snowboardové kreace.

Pro děti bylo připraveno také dobrovolné noční lyžování, které si žáci velmi oblíbili. Večery pak byly věnovány různým společenským hrám, kvízům, teoretické přípravě na další den, v neposlední řadě také závěrečné diskotéce. Závěrem lze říci, že se kurz velice podařil. Z kurzu děti odjíždějí nadšené a především s novými dovednostmi a zkušenostmi, které budou moci využít již tuto zimu na svahu.

Tělocvikáři ze ZŠ Mládí Orlová


Datum zveřejnění/aktualizace: 29.1.2024

Zpět na výpis