Na Zš Jarní se uskutečnil projekt „Hravě stravovat se zdravě“
Díky dotace z Moravskoslezského kraje nás mohla navštívit paní nutriční terapeutka, která si připravila program týkající se zásad zdravého stravování. Pro žáky speciálních tříd byly nachystány velmi pěkné měkké makety potravin, které se jim příjemně držely v rukou. Následně je třídili do tašek na zdravé
a nezdravé potraviny. Dále si povídali o tom, které potraviny patří do lednice a které do spíže. Pro praktické třídy byl nachystán výživový talíř, aby se žáci naučili správně kombinovat potraviny a zachovali všechny potřebné složky potravy. Na II. stupni se pak učili rozlišit potraviny dle složek potravy na sacharidy, bílkoviny, ovoce a zeleninu a čím jsou pro náš organismus tyto složky důležité. Cílem bylo vysvětlit a naučit žáky správným stravovacím návykům a seznámit je s rizikovým chováním, které u stravování může vzniknout. Jedná se hlavně o poruchy příjmu potravy, záchvatové přejídání a obezitu. Na závěr si žáci ověřili své znalosti v malých skupinkách při skládání kartiček, vyplňování pracovních listů nebo v luštění křížovky.
Bc. Marie Šidlová