Na Mládí proběhl další Barevný týden

 

V letošním školním roce jsme již po patnácté na ZŠ Mládí věnovali jeden celý týden oblíbené akci “Barevný týden”.Tato akce podporuje naši vzájemnou spolupráci, soudržnost nejen třídních kolektivů, ale i celé naší školní rodiny. Zapojují se totiž opravdu všichni - od toho nejmenšího prvňáka, přes žáky napříč školou, všichni vyučující až po paní ředitelku. Naše barvy doma nebo v práci nosí i rodiče našich žáků. Udržujeme si tak i ke konci školního roku veselou náladu a hravost.

Princip spočívá v tom, že daný den si na sebe vezmeme oblečení, ale i doplňky v určené barvě. Snažíme se, aby byli barevní všichni žáci třídy, proto také ráno často probíhá vzájemné půjčování si a výměna “mám ještě 2 modré trička, nechce někdo půjčit”, “nehodí se někomu červený šátek?”, “pod tou mikinou mám i žluté triko, kdo nemá, půjčím”.

Rána nám začínají písničkou na barvu toho dne ve školním rozhlase, pokračuje celoškolní focením o velké přestávce a odpoledne končí prohlížením fotek, čtením originálních básniček na jednotlivé dny a přípravou na barvu dalšího dne. Třídy se u focení nejen předhánějí v množství oblečení, doplňků a hraček v dané barvě, ale také zkouší s třídním učitelem, který je také náležitě barevně sladěn, vymyslet zábavné pózy. Barvy našeho barevného týdne jsou nejen ty základní, ale jsou i přesně v pořadí barevných proužků na fasádě naší školy modrá-červená-žlutá-zelená-bílá.

Barevný týden s celou školou vždy “drží” i třídy, které jsou zrovna mimo budovu školy. Na exkurzi do Planetária odjeli samí červeňáčci, na besedu do knihovny přišli zase jen žluťásci. I když ten letošní týden byl nejen krásně barevný, ale také hodně studený a propršený, tak můžeme říct, že nám to náladu nezkazilo.

za ZŠ Mládí Orlová

Mgr. Terezie Dörrerová

organizátorka akce

Hurá, hurá, hej,

na nic nečekej!

Barevný týden tu máme,

do barev se oblékáme.

Modří, červení, zelení, žlutí i bílí,

užijem si každou chvíli.

Modré pondělí

Modrá jako symbol vody,

modrá je do nepohody.

Modrý je modřenec,

z modré jsem nadšenec.

Červené úterý

Červená jak jablíčko,

červenám se maličko.

Červené jsou vlčí máky,

červenou mám teďka taky.

Žlutá středa

V barvě žluté,

tady dneska budem.

Ve žluté jak sluníčko,

rozzáří se všecičko.

Zelený čtvrtek

Barvou přírody zelená je,

barvou klidu i naděje.

Zelená jak jarní tráva,

zelená je krásně hravá.

Bílý pátek

Bílá, bílá, bílá,

ta by se mi líbila.

Bílá jako sněhulák,

bílá je super - je to tak.

 

 


Datum zveřejnění/aktualizace: 29.5.2023

Zpět na výpis