VÝSTAVA PROTOTYPŮ ROBOTA na ZŠ Mládí

 

            V hlavním vchodu školy jsou vystaveny výtvory žáků 6.B, 7.B a 8.A ze stanoviště Prototyp robota z proběhlého Dne robotiky  a techniky. Toto netradiční stanoviště bylo zaměřeno na využití robotů (strojů) pro práci s materiálem jako je „papndekl“.

            Nejprve všichni shlédli video z dílny Papírovny ( www.papirovna.cz ) o propojení digitální technologie - jak grafický software zadal práci CNC laserovému řezáku. Tato dílna, kde s papírovými kartóny pracují, pak darovala žákům materiál pro výrobu robotů ve formě odřezků různých druhů papírů.

            Žáci se také aktivně zajímali o profesi Obalový a grafický design, možnostech uplatnění a podnikání v tomto oboru. Nejbližší školy s tímto zaměřením se nacházejí bohužel až u Prahy. V obalovém designu se pořádají i mezinárodní soutěže a majitelka Papírovny v roce 2014 jednu takovou vyhrála a pro cenu si zajela do Sydney.

            Výrobou prototypu robota žáci rozvíjeli svou fantazii a zkoušeli si vzájemnou spolupráci na úkolu, kde se nekladly žádné meze.  Nakonec vymysleli nejrůznějšími uplatnění a názvy pro své vytvořené roboty  např.: ROZDAVAČ VAJÍČEK, REKLAMNÍ ROBOT, ROBOT SUPERHRDINA - SUPER ENERGY MAN, ZAJDOSBĚRAČ VAJÍČEK, ROBOT UKLÍZEČ, ROBOT FOTBALISTA, CHYTRÁ TROUBA, EVŽEN POLICISTA, BOB PRODAVAČ,MIKEŠ - JEZDÍCÍ WIKIPEDIE, ZÁBAVNÉ TRANSFORMERS KOSTKY, BOBEK MINUTNÍK, SEBIAN - VÝROBCE NIKE, TRENÉR PALAČINKA, ROBO MIM - UČITEL PANTOMIMY, HENRY ČEŠTINÁŘ, DOPRAVNÍ POLICISTA, ARNOŠT I. - VYSOKOZDVIŽNÝ VOZÍK, KRYŠTOF – KOSMONAUT.

 

Mgr. Lenka Pastirčáková

ZŠ Mládí Orlová


Datum zveřejnění/aktualizace: 21.4.2023

Zpět na výpis