ZŠ Ke Studánce 1050 - Družstvo třídy 8.B ZŠ Ke Studánce vybojovalo 1. místo v okrese Karviná

Dvě čtyřčlenná družstva složená z chlapců a dívek osmých tříd  soutěžila v řadě disciplín branného závodu, který organizovala Čs. obec legionářská ve spolupráci s armádou ČR.  Čtvrtý ročník Putovního poháru k 78. výročí konce 2. světové války se konal 19. dubna na stadionu TJ Slavia Havířov.

Naši šikovní žáci a žákyně se pustili se zápalem do střelby ze vzduchovky vleže i ve stoje.  Někteří si také poprvé v životě zastříleli z luku a kuše. Šípy sice létaly sem tam „pánubohu do oken“, ale pak už to byly jen trefy do černého, jako by jim ruce vedl Robin Hood. V další části závodu se děti pěkně zapotily pod tíhou samopalu v běhu a plížení v mokrém a zabláceném terénu. Na stanovištích požární ochrany a první pomoci byli osmáci prověřeni jak z teoretických, tak i z praktických znalostí. Členové týmů museli zvládnout obtížný test z historických vědomostí z období první a druhé světové války a zapojili se i do výcviku korejského bojového umění Musado. Výborný gulášek z polní kuchyně potěšil a zahřál v sychravém počasí všechny zúčastněné.

Po obědě nastoupilo všech 17 družstev z devíti základních škol k závěrečnému vyhodnocení. Družstvo ve složení Jakub Zapletal, Marek Ogrocki, Eva Gálová a Monika Svítilová zvítězilo v této silné konkurenci a dosáhlo tak vynikajícího úspěchu po disciplinovaném sportovním a vědomostním výkonu. Kluci a holky si odnesli zajímavé ceny – poháry, včetně putovního, a sportovní hodnotné batohy. A nejen to. Předsedkyní Českého svazu bojovníků za svobodu paní Mgr. Taťánou Popkovou byli i s pedagogickým dozorem pozváni na celodenní exkurzi do Hrabyně. 

Tímto skvělým výsledkem našich malých bojovníků skončilo zajímavé a poučné dopoledne plné zážitků a dobré nálady s příslušníky 53. pluku průzkumu a elektrotechnického boje z Opavy.  

Ing. Petr Thomas, učitel AJ a NJ

 


Datum zveřejnění/aktualizace: 21.4.2023

Zpět na výpis