ZŠ Mládí si "vybilo" postup do krajského kola

 

     Ve středu 12.4 se žáci čtvrtých a pátých tříd představili na okresním kole ve vybíjené. Poté, co v minulém týdnu postoupili z městského kola, je čekala konfrontace se školami z okresu Karviná. Do skupiny byla ZŠ Mládí vylosována ke školám Borovského z Karviné a škole 1. Máje z Havířova.

     V prvním utkání naši žáci nad školou z Havířova vyhráli. V druhém utkání však se školou z Karviné prohráli. Znamenalo to však postup ze druhého místa do play-off. V semifinálovém utkání na kluky čekala ZŠ Školní z Orlové. S tou se naši žáci utkali již v městském kole, avšak tehdy těmto silným soupeřům podlehli. Ve vypjatém a nervózním utkání z obou stran se našemu týmu podařilo zvítězit a postoupil do finálového utkání.

     Ve finále na nás čekala opět škola Borovského. Toto utkání bylo ozdobou celého turnaje a hrálo se do posledních vteřin. Za nerozhodného stavu se nám povedlo vybít jednoho ze soupeřů čtyři vteřiny před koncem. To po následném ukončení zápasu rozhodčím vyvolalo obrovskou vlnu euforie.

     Žáci ze ZŠ Mládí tak vyhráli okresní kolo a na konci května je bude čekat krajské finále, kde se utkají o titul nejlepší školy ve vybíjené z Moravskoslezského kraje.

 

Michal Dimun

učitel Tv, ZŠ Mládí Orlová


Datum zveřejnění/aktualizace: 17.4.2023

Zpět na výpis