MŠ ORLÍK - Hasiči a policie – oni ví, jak se správně žije

Dne 3.4.2023 měly děti mateřské školy Orlík na ul. Kosmonautů 1229 v Orlové – Porubě možnost seznámit se a poznat důležitost dvou lidských profesí – s prací dobrovolných hasičů a Městské policie Orlová.

Členové městské policie dětem nastínili, s čím se mohou během svého pracovního dne setkat, jak mohou být lidem nápomocní, kdy musí řešit přestupky, jako je: nekázeň, dopravní problematika, kriminální činnost a další. Děti si vše prohlédly, vyzkoušely a byly jim předvedeny pracovní pomůcky, které jsou důležité pro vykonávaní práce městské policie. Poté byla zahájená beseda, kde se odpovídalo dětem na dotazy, které je zajímají a vztahovaly se k dané prezentaci.

Na závěr přednášky předala MP dárky ve formě omalovánek a pexes s policejní tématikou.

V druhé půlce přednášky následovala prezentace dobrovolných hasičů města Orlová, kteří měli připraveny pro děti spoustu otázek, hravých kvízů a obrazového materiálu. Hravou formou ukázali a předvedli dětem, co ke své práci potřebují, a bez čeho neobejdou. V prostorách MŠ Orlík bylo k dispozici i velké hasičské auto, které si děti mohly prohlédnout.

Velkým potěšením pro celý pedagogický kolektiv MŠ Orlík bylo, že se hasičské akce zúčastnila i bývala žačka naší mateřské školy Hanka Hubincová, která je také členkou dobrovolných hasičů Orlová - Poruba, a v této době studuje školu s tímto zaměřením. Mateřské škole předala omalovánky a sladké odměny, za což sklidila velkou pochvalu od všech dětí.

Tímto chceme za naši MŠ poděkovat obou týmům, a to Městské policii Orlová a dobrovolným hasičům z Orlové – Poruby, kteří se podíleli na poučné akci pro MŠ Orlík.

 

Kolektiv MŠ Orlík


Datum zveřejnění/aktualizace: 14.4.2023

Zpět na výpis