Den robotiky a techniky na ZŠ Mládí

V pátek 31. března 2023 se uskutečnil na základní škole Mládí projektový den s názvem Den robotiky a techniky. Cílem projektového dne bylo přiblížit žákům robotiku a nejmodernější techniku, která čím dál více ovlivňuje život naši společnosti. Tato akce je zároveň přípravou a motivací k oborům, které jsou v současné době na trhu práce velmi žádané a mají budoucnost.  Dopolední projektovou výuku organizujeme tak, aby si každý žák vyzkoušel alespoň několik činností. Ve spolupráci s Vysokou školou báňskou Technickou univerzitou Ostrava, jsme pro žáky připravili celkem 22 stanovišť, na kterých si žáci mohli vyzkoušet například práci se stavebnici  GEORELO TOOLBOX*LEGO EDUCATION, LEGO WEDO, elektronickou stavebnici BOFFIN nebo si mohli naprogramovat robotickou včeličku BEE-BOT, robota LEGO MINDSTORM, robota OZOBOTA, mimo jiné si žáci vyzkoušeli blokové programování ve Scratch. Nechyběla ani práce se dřevem, mladší žáci vyráběli věšák nebo kytičku, starší pak ptačí krmítka. Starší žáci si také mohli vyrobit svůj prototyp robota s nejrůznějším uplatněním z kartonových odřezků - uklízeč, fotbalista, chytrá trouba, policista, …

Novinkou byla virtuální realita s virtuálními brýlemi, 3D pero, 3D tisk, nebo pozorování pod digitálním mikroskopem.

Vysoká škola báňská Technická univerzita Ostrava si pro naše zvídavé žáky nachystala různě zaměřená stanoviště, například Kabaret s fyzikálními a chemickými pokusy nebo stanoviště, kde žáci programovali LEGO robota.

Děkujeme všem spolupracovníkům za pečlivou přípravu a organizaci aktivit. Věříme, že dnešní den pomůže našim žákům ve výběru budoucího povolání nebo  zajímavého koníčku. Projektový den sklidil u žáků velký úspěch a už se těší na další.

 

Za tým organizátorů Mgr. Jan Šebesta

ZŠ Mládí Orlová

 

 

 

 


Datum zveřejnění/aktualizace: 11.4.2023

Zpět na výpis