ZŠ Mládí ovládla první turnaj dívek

⚽️Ve středu 29.03.2023 se v tělocvičnách ZŠ Školní utkaly čtyři fotbalové výběry dívek základních škol z Orlové, aby sehrály mezi sebou první turnaj dívek 4. a nižších tříd (kategorie přípravka). Drtivá většina účastnic si zahrála fotbal vlastně úplně poprvé, o to byl větší zážitek sledovat vervu jakou holky daly do jednotlivých zápasů. Časový prostor mezi utkáními byl zaplněn dovednostmi soutěžemi, pod vedením trenéra Miloše Širokého, které měly ještě více přiblížit co vše kopaná obnáší. V litých bojích padalo mnoho střel, ze kterých logicky padlo také mnoho krásných gólů. Herní systém 4+0 (bez brankářů) dozorovali zkušení trenéři Tomáš Siekiera a Miroslav Macháček, kteří mnohdy holkám pomáhali nejen ze země, ale nabízely své strategické pokyny, aby si holky fotbal užily i herně. Výsledky byly mnohdy vyrovnané, ale i přes podobnou herní úroveň jednotlivých týmů i tento turnaj našel své vítězné celky. Závěrečné předání cen pak bylo vedeno čestným hostem, vedoucí oddělení školství, kultury a sportu města Orlová – Ing. Pavlínou Kucharczykovou.

Vítězem dovednostních soutěží se staly dívky ze ZŠ Školní 862. Absolutní vítězství turnaje si vykopaly holky až v posledním rozhodujícím utkáním, a to fotbalistky ze ZŠ Mládí 726. Pomyslné stříbro braly holky ze ZŠ Školní 862, bronz ZŠ Ke Studánce 1050 a bramborovou příčku obsadila ZŠ K. Dvořáčka 1230.

Vítězem jsou ve směs všechny dívky, které si vyzkoušely co vlastně fotbal je na vlastní kůži. V souvislosti s touto akcí navazují nabídka fotbalových tréninků u nás ve sportovním areálu. Již pro příští sezónu plánujeme otevření všech dostupných kategorií, v rámci struktury FARČ, pro naše dívky. V případě zájmu o vyzkoušení, jaké je to být opravdovou fotbalistkou mohou rodiče kontaktovat naše trenéry a domluvit se na zkušebních bezplatných trénincích:

⚽️Tomáš Siekiera – 777 110 773

⚽️Michaela Palová – 732 494 930

Děkujeme všem školám za účast a snad se potkáme ještě v hojnějším počtu v příštím ročníku turnaje dívek.

Ing. Michal Kozák

ředitel MSK Orlová


Datum zveřejnění/aktualizace: 29.3.2023

Zpět na výpis