MŠ Okružní 917 - Práce policie - aby se nic nestalo

Děti jsou bytosti velmi živé a často neopatrné, a neustálé upozorňování na možná nebezpečí neberou příliš vážně. Proto je na nás dospělých, abychom jim důležité zásady bezpečného chování opakovaně a nenásilně připomínali, seznamovali je s možnými riziky a naučili je rizika předvídat a vyhnout se jim.

A kdo nás to nejlépe naučí? Přece pan POLICISTA.

Proto nás ve čtvrtek 23. 3. 2023 navštívili zástupci Městské policie Orlová paní Mgr. Denisa Sapíková a strážník pan Pavel Černoušek. Děti se dozvěděly, že je policie státní a městská. Prohlédly si policejní auto a zjistily, jak správně přecházet silnici. Děti se seznámily s některými dopravními značkami a funkcemi semaforu. Pan policista našim předškolákům, zdůrazňoval, jak důležité je používat ochranné pomůcky při jízdě na kole, koloběžce.  Se zaujetím si kluci a holky vyslechly, jak se zachovat při setkání s cizím člověkem, psem, co dělat, když najdeme injekční stříkačku.

Děti se aktivně zapojovaly svými dotazy, ale i odpověďmi na kladené otázky. Při otázce,,CO DĚLÁ POLICIE?“ jsme se od dětí dozvěděli, že: ,,ZACHRAŇUJE, HLEDÁ NĚKOHO V LESE, CHYTÁ ZLODĚJE, DÁVÁ POUTA, ZACHRAŇUJE KDYŽ SE ZASEKNE VÝTAH, DÁVAJÍ POKUTY TAŤKOVI KDYŽ JEDE RYCHLE…“

Na závěr děti absolvovaly vědomostní kvíz z RÉBUSNÍČKU, což je omalovánka s říkankami, kterou děti společně s reflexním přívěskem dostaly na památku. Tato akce v rámci spolupráce naší MŠ s Městskou policií Orlová není poslední, těšíme se na duben, kdy se chystá na našem dopravním hřišti opět za účasti policistů DOPRAVNÍ ODPOLEDNE pro rodiče a děti.

Také bychom chtěli poděkovat firmě KOLAGO, která spolupracovala s Městskou policií Orlová a zajistila 10 cyklistických přileb, které děti využijí na dopravním hřišti v areálu naší MŠ.

                                                                                                           Za MŠ Okružní, Papugová Ivana


Datum zveřejnění/aktualizace: 28.3.2023

Zpět na výpis