Děti MŠ K. Dvořáčka lyžují

 

Tak jak je na naší školce již tradicí, tak i letos jsme se vypravili s 25 dětmi na ozdravný pobyt spojený s výukou lyžování prostřednictvím spolku SUN OUTDOOR na Bílé v Beskydech.

Na rozdíl od jiných školek nevolíme kurz lyžování dojíždějící, ale kurz pobytový, a to z toho důvodu, aby se naše děti neunavily několikahodinovým dojížděním denně. Jako každý rok jsme byli ubytováni na Hotelu Bauer přímo vedle sjezdovky určené malým dětem. Každé ráno děti absolvovaly dvouhodinový kurz s instruktory, kteří jim zapůjčili také veškeré lyžařské vybavení. Formou her a soutěží se zdokonalovaly v lyžařském umění každý den.

Výborné obědy nám vařil skvělý pan kuchař a po poledním klidu se děti těšily na bobování, sáňkování, dovádění ve sněhu, který v našem městě v únoru většinou již není.

Povídali jsme si také o zvířátkách, které žijí v nedaleké oboře a každý večer měly děti zábavu, soutěže a pohádku, kterou jim připravily paní učitelky.

Nejvíce se děti těšily na karneval a rozdávání diplomů a medailí. Celý týden jsme měli krásné slunečné počasí a tak ani rodičům tolik nevadilo, když v době ukázkové hodiny pro rodiče v pátek, trochu zmokli.

Děti mají krásné zážitky a pobyt na čerstvém vzduchu všem prospěl. Nikdo nebyl nemocný a počáteční obavy dětí vystřídal úsměv. Děti vytvořili také krásné výkresy, na kterých zvěčnily své zážitky z celého týdne.

Za článek:  Mgr. Jana Valošková, ředitelka


Datum zveřejnění/aktualizace: 22.2.2023

Zpět na výpis