POZOR - INFORMACE PRO SPORTOVNÍ ORGANIZACE

 

Referent školství, kultury a sportu Bc. Tomáš Siekiera, společně s ředitelem Městského sportovního klubu Orlová, příspěvková organizace, Ing. Michalem Kozákem, se zúčastnili informačního semináře k programu „ERASMUS+ SPORT – mobilita trenérů a pracovníků v oblasti sportu“, který byl pořádán Domem zahraniční spolupráce v Impact Hub Brno.

Na školení byl představen program ERASMUS+ Sport a jeho dva nové projekty mobility zaměstnanců v oblasti sportu, které jsou zaměřené na mezinárodní výjezdy trenérů a dalších zaměstnanců v oblasti sportu, kterým bude umožněno získávat cenné zkušenosti, know-how a zvyšovat profesní rozvoj.

Program 1 – Stínování na pracovišti (Job shadowing)

V rámci projektů zaměřených na stínování na pracovišti zaměstnanci sportovních organizací vycestují do hostující organizace, kde mohou pozorovat každodenní činnosti, učit se novým postupům a dovednostem a získávat nové zkušenosti, které následně využijí při své vlastní práci.

Do projektu musí být zapojeny alespoň 2 organizace – žadatel a partner, délka aktivity je 2 až 14 dní, počet účastníku je maximálně 10 a aktivity se musí konat v členském státě EU nebo třetí zemi přidružené k programu.

Program 2 – Trénování v hostitelské organizaci

Tyto projekty umožňují pořádání mezinárodních aktivit pro trenéry, které jsou zaměřené na sdílení zkušeností mezi trenéry, rozvoj trenérských kompetencí a získávání nových zkušeností.

Do projektu musí být zapojeny alespoň 2 organizace – žadatel a partner, délka aktivity je 15 až 60 dní, počet účastníků je maximálně 10 a aktivity se musí konat v členském státě EU nebo třetí zemi přidružené k programu.

 

Každý spolek, klub či jakákoliv jiná organizace, jejíž hlavní náplní a účelem je sport, může využít této nabídky a podat žádost k účasti v těchto projektech. Termín pro podání žádosti je do 23.02.2023 včetně. Odkaz, kde lze přihlášku podat – www.dzs.cz. Pokud má někdo zájem dozvědět se  bližší informace o těchto projektech a možnosti zapojení své organizace do projektu, může kontaktovat pana

Bc. Tomáš Siekiera

dotace, sport, děti a mládež

Odbor městských financí a školství

Tel: 724 143 545

Email: tomas.siekiera@muor.cz

 

 


Datum zveřejnění/aktualizace: 10.2.2023

Zpět na výpis