Barevný podzim u žáků 3. A ze ZŠ Školní


Krásné a slunečné podzimní počasí nás lákalo ven. Žáci 3.A toho využili a vydali se na podzimní vycházku do okolí školy - do přilehlého lesoparku, kdy procházkou pozorovali proměny přírody, v rámci Prvouky poznávali stromy, keře a jejich plody. Krásně zbarvený les předvedl všechny barvy podzimu. 
Hezkého počasí děti využily i v rámci Pracovních činností, kdy stavěly domečky pro zvířátka a později ve skupinkách vytvořily z nasbíraných přírodnin  různé  obrazce, postavy či draka, který sice nevzlétnul, ale postavené sluníčko nám svítilo na další dny podzimu. 
Pobyt na čerstvém vzduchu dětem velice prospěl, protože výtvory byly opravdu povedené. S končícím podzimem se celá třída preventivně připravila na blížící se nachlazení. Ve třídě si každý žák zasadil sazeničku rýmovníku do svého květináče, který si přinesl z domova. Ten nám pak poslouží zejména při rýmě. Děti mají za úkol se o svou kytku ve třídě starat a před Vánoci si ji odnesou domů. Později si mohou společně s maminkou uvařit doma z bylinky zdravý rýmovníkový sirup. 
Sázení se dětem tak zalíbilo, že rozsadily i kytky ve třídě a získaly tak sazeničky např.kaktusu či aloe vera. Děti se také už těší na jaro, kdy zasadí kytičku pro maminku ze semínka. 
tř.uč. Mgr.Renata Vavříčková


Datum zveřejnění/aktualizace: 14.11.2022

Zpět na výpis