Zamykání zahrady aneb Strašidelní na MŠ Karla Dvořáčka

 

 

Ve čtvrtek 3. 11. 2022 se na naši MŠ slétly všechny příšery a strašidla. Trpělivě čekali, až naši zaměstnanci společně s rodiči dětí krásně uklidí a zazimují naši zahradu. Protože máme na zahradě mnoho listnatých stromů, potřebujeme každý rok pomoci hlavně s úklidem listí.
Naši rodiče byli úžasní a tak jsme celé odpoledne hrabali, zametali a pleli záhonky tak, aby naše zahrada byla připravena na zimu.
Pro děti byla připravena strašidelná diskotéka a všichni jsme si společně také opekli párky.
Součástí programu byly i zajímavé workshopy pro děti s rodiči, kteří např. dlabali dýně, vyráběli růži z listů nebo strašidýlka z různých přírodnin apod. Rodiče nám také pomáhali vyzdobit zahradu i školku. Některé děti nám se svými rodiči přinesli krásně dlabané dýně, kterými jsme vyzdobili vchody do školky.
Nejvíce se však všichni těšili na strašidelnou stezku. Paní učitelky společně s provozními zaměstnanci  vyzdobily chodby i třídy různými strašidly, pavučinami, netopýry, pavouky, rakvemi, náhrobky
a připravili i strašidelné ozvučení prostor. V 16 hodin se pak děti po skupinkách nebo ti, kteří se báli, společně se svými rodiči, vypravili na strašidelnou stezku odvahy útrobami budovy.
Všem rodičům se akce moc líbila, užili si ji i všichni zúčastnění zaměstnanci MŠ, kteří se krásně zamaskovali a tak se smála celá zahrada.
Velké poděkování patří celému pedagogickému sboru i provozním zaměstnancům a zejména rodičům, kteří nám přišli pomoci s úklidem zahrady.

Vedení MŠ


Datum zveřejnění/aktualizace: 4.11.2022

Zpět na výpis