Tradiční podzimní exkurze k volbě povolání na Mládí

 

Během září a října se opět všichni žáci celé naší školy vydali na tradiční podzimní exkurze, které pořádáme již mnoho let, a jsou neodmyslitelnou součástí naší výuky. Žáci získají nové zkušenosti a poznatky z blízkosti svého bydliště. Krátký pobyt mimo školní lavice jim přináší mnoho nových zážitků, na které se nezapomíná. Organizace školních exkurzí není pro učitele jednoduchá záležitost, přináší spoustu starostí, ale i radosti, když se výsledek podaří.

  Základním specifikem exkurze je propojení teoretických poznatků s praxí, uplatňují se při ní metody pozorování objektů a procesů, ale může se jednat také o setkání a diskusi s odborníky z praxe přímo na jejich pracovišti. Vedeme tak žáky ke kritickému myšlení, k sebehodnocení a k cílené práci s informacemi.

Pečlivá příprava je základem dobrého výsledku. Žáci jsou ve škole seznámeni s cíli exkurze, povoláními, trasou a místem, které navštíví. Po exkurzi odevzdají vyplněný pracovní list, který je založen do složky, kterou si vedou již od první třídy a tak v devátém ročníku při listování složkou s exkurzemi si žáci mohou říct, že toho viděli a zažili opravdu mnoho.

Letošní programem nabitá podzimní exkurze se nám vydařila. Děti se dověděly mnoho nového o způsobu života v našem kraji, seznámily se s velkým množstvím povolání a zajímavých míst např. Family park Skalka, Landek Park, radnici v Orlové 1, Planetárium Ostrava, Velký svět techniky, Muzeum Komenského ve Fulneku a ZOO Ostrava. Za pár měsíců nás čekají jarní exkurze a my se už nemůžeme dočkat, která místa navštívíme.

 

Mgr. Lucie Walová, výchovná poradkyně

ZŠ Mládí Orlová

 


Datum zveřejnění/aktualizace: 4.11.2022

Zpět na výpis