Výchovní poradci z okresu Karviná na ZŠ Mládí

Již čtvrtým rokem jsme uspořádali pro naše žáky a rodiče setkání s výchovnými poradci z dvanácti středních škol a odborných učilišť z okresu Karviná. Rodiče a žáci uvítali, že se této akce mohli účastnit, protože podobné akce v minulém školním roce byly kvůli Covid 19 zrušeny.

Zorientovat se v nabídce středních škol a oborů a vybrat si ten nejvhodnější představuje pro žáky a rodiče nesnadný úkol, a proto se snažíme podat pomocnou ruku.

Pro žáky osmých a devátých tříd je toto období rozhodováním o budoucí profesní kariéře a tato akce by měla žákům a rodičům alespoň trochu usnadnit jejich výběr vhodného oboru vzdělání a střední školy na kterou se budou příští rok hlásit.

Výchovní poradci ze středních škol nás seznámili s podmínkami přijetí a obory, které nabízejí a pozvali nás na dny otevřených dveří.

O setkání byl velký zájem ze strany rodičů i dětí. Žáci a rodiče získali mnoho cenných informací a tištěných materiálů. Jsme také rádi, že se k nám do školy vrací naši bývalí žáci jako studenti informující své bývalé spolužáky o svých nových školkách. Myslíme si, že se akce vydařila a bude se příští školní rok opakovat!

 

 Mgr. Lucie Walová

výchovná poradkyně ZŠ Mládí Orlová

 


Datum zveřejnění/aktualizace: 24.10.2022

Zpět na výpis