Projektový den "Den stromů" na Jarní 400

 

Ve čtvrtek jsme měli na naší škole projektový den „Den stromů“. Je to svátek, který se slaví ve více než 40 zemích světa. Slaví se na jaře nebo na podzim podle klimatických podmínek a doby vhodné na sázení stromů. Tímto dnem si připomínáme, jak jsou stromy pro nás důležité, jejich význam pro lidstvo a všechny živé bytosti.

Ve všech třídách jsme den zahájili povídáním o stromech, lesích a ochraně přírody. Objasnili jsme si rozdíl mezi jehličnatými a listnatými stromy. Poté každá třída výuku pojala po svém.

 Děti 1. a 2. ročníku před školou ozdobily jeden z jehličnanů, z javoru nasbíraly opadané listy a zhotovily pěkný podzimní věnec. Na obrázcích si ukázaly, že stromy jsou obydlím pro spoustu zvířátek, a proto si namalovaly veverku, které dotvořily ocas z kuliček krepového papíru.

Žáci 3. a 4. ročníku plnili dané úkoly, z nasbíraných listů vytvořili krásné srdce. V lesíku za školou poslouchali zvuky lesa, poznávali listnaté a jehličnaté stromy a v závěru vycházky se obětím nabíjeli přírodní energií. Ve škole si vybarvili omalovánku a vytvořili společnou koláž podzimního stromu.

Žáci 5. ročníku si při povídání vytvořili myšlenkovou mapu. Z vylisovaných listů vytvořili krásná díla, která budou zdobit prostory školy. Na vycházku se vydali do lesoparku v Orlové, kde si užili jak ticha, tak běhu v lesním terénu. Objevovali vzrostlé i mladé stromky, keře a pařezy. Každý žák si vybral strom, který se mu nejvíce líbil.

                                                                                            Mgr. Eva Podzimková


Datum zveřejnění/aktualizace: 24.10.2022

Zpět na výpis