PROJEKT „ŠIKOVNÉ RUCE“ NA ZŠ JARNÍ

V říjnu 2022 tento projekt skončil školní soutěží, kterou jsme nazvali soutěž o

„O nejkrásnějšího keramického draka“. Zapojily se do ní všechny děti z prvního stupně Základní školy praktické. Děti s nadšením a elánem vyráběly dráčky v praktických činnostech. Práce s keramickou hlínou byla pro některé novým zážitkem, při kterém si procvičily jak jemnou motoriku, tak své výtvarné cítění, trpělivost a soustředění. Činnosti s keramickou hlínou mají pro děti také velký terapeutický a relaxační účinek.                                                                                                                    Všem dětem se dráčci moc povedli, a proto byli všichni odměněni lízátkem. Tři vítězové navíc vyhráli čokoládu a propisku.

První místo získala Samanta Votýpková z I. A, o druhé místo se podělili Dominik Ferko ze III. A a Julie Ondreáková z V. A třídy. Všem vítězům velmi gratulujeme.

Tímto ještě jednou děkujeme Nadaci OKD, která poskytla ZŠ Jarní finanční dar k zakoupení keramické pece, hlíny, glazur a pomůcek, čímž poskytla žákům přístup k finančně náročné aktivitě.

                                                                                                                  Mgr. Eva Podzimková

 


Datum zveřejnění/aktualizace: 13.10.2022

Zpět na výpis