Jablíčkový den v mateřské škole Okružní

                Podzim nám pomalu klepe na okna a k němu neodmyslitelně patří sklizeň ovoce a zeleniny. Úterní den byl proto pro naše děti jablíčkovým. Celý den nás provázela jablíčková tématika. Od samotného rána chodily do školky v červeném oblečení a donesly si krásná jablíčka. Děti modelovaly jablka a učily se je krájet. Poslechly si pohádku „O jablíčku“, třídily jablka podle barvy a velikosti, naučily se říkanku o jablíčku, provázela je HPH: „Maluje sluníčko“ a zdravotní cvičení s jablíčky.

                Jelikož nám počasí nepřálo, odpoledne děti strávily svůj čas s rodiči ve třídě včeliček. Zde je čekala spousta soutěží, při kterých zažily mnoho legrace. Překonávaly překážkovou dráhu s jablíčky, nosily jablka na lžíci, mezi dvěma vařečkami, hokejkou se strefovaly do branky, házely jablíčko do dálky, na udici chytaly barevná jablka. Děti nezapomněly ani tvořit a vyráběly jablíčkový kompot, jablíčka si obtiskovaly barvičkami.

                Mimo jiné se soutěžilo o nejlepší jablíčkovou dobrotu. Maminky ale i tatínci či babičky s dědečky přinesli čerstvě upečené a voňavé dobroty z jablek. Součástí našeho dne byla ochutnávka těchto dobrot s vyhlášením o „nejlepší dobrotu z jablek“.  Vítězové soutěže byli ohodnoceni jablíčkovým diplomem, pexesem a krásnou knihou. Náš hezký den jsme ukončili závěrečnou soutěží ve dvou družstvech. Rodiče společně s dětmi přenášely jablíčka do košíků. Poté jsme si společně v kruhu zatancovali taneček: „Maluje sluníčko červené jablíčko“.  

                Za kolektiv MŠ: Mgr. Veronika Holková


Datum zveřejnění/aktualizace: 22.9.2022

Zpět na výpis