Mládí znovu na republice

 

Vlastně je tomu už takovým pravidlem, že žáci ze ZŠ Mládí začínají nový školní rok vždy účastí na REPUBLIKOVÉM FINÁLE v Odznaku všestrannosti. Opět se naši borci probojovali až na samotný vrchol této atletické soutěže a letos poprvé v historii na Mládí jsme postoupili s DRUŽSTVEM.

650 dětí ze škol z celé republiky a s nimi přes 200 učitelů. Taková byla ve dnech 8.
a 9. září 2022 účast na třináctém ročníku republikového finále.  Jedná se o 10 náročných atletických disciplín provedených ve dvou dnech v rámci projektu Sazka olympijský víceboj. Součástí akce na atletickém stadionu v areálu VUT v Brně byla řada doprovodných sportovních aktivit i setkání s úspěšnými olympioniky.

Do letošního prestižního republikového finále OVOV postoupilo přes náročné okresní a krajské kolo zmiňované družstvo ve složení žáků: Sebastian Pipek, Radim Andl, René Weiss, Jan Horváth, Alžběta Kriščáková, Rozálie Balogová, Barbora Mrakviová a Nikola Olšarová.

Naši žáci předvedli ve všech deseti disciplínách výborné výkony a zlepšovali si své osobní rekordy. Dále se soutěže zúčastnili i jako jednotlivci, kde se náramně zadařilo žákyni Alžbětě Kriščákové, jež se umístila na nádherném 33. místě ze 122 dívek. Taktéž stojí za zmínku úspěch žáka Radima Andla, který řadou svých osobních rekordů skončil také na 33. místě z 69 chlapců.

Po celou dobu této soutěže se našim žákům také věnovala patronka našeho družstva a mistryně světa ve sportovní gymnastice Marina Némethová - Krajčířová. Ta žáky povzbuzovala a motivovala svými životními zkušenostmi. Také se našim žákům věnovala rodačka z Orlové a výborná atletka Denisa Rosolová - Helceletová.

 I v letošním školním roce bude naše škola nadále přihlášena do této celorepublikové soutěže, a proto doufáme, že se do republikového finále znovu probojujeme. V přípravách na soutěže se žákům poctivě věnují naše paní učitelky Mgr. Gabriela Poláchová a Mgr. Tereza Nevřelová v hodinách tělesné výchovy a také v rámci sportovních kroužků.

Účast naší školy v tomto projektu má opravdu smysl a váhu, neboť již posedmé v řadě za sebou se žáci naší školy probojovali až na samotný vrchol. To je pro nás motivací, že pohyb a poctivé trénování stojí za to! GRATULUJEME A JEDEME DÁL!

sportovci ze ZŠ Mládí Orlová

 


Datum zveřejnění/aktualizace: 15.9.2022

Zpět na výpis