Den bezpečnosti na Mládí

 

V úterý 28. 6. 2022 na naší škole proběhl Den bezpečnosti pro žáky 1. stupně.

V první vyučovací hodině si děti na interaktivní tabuli vyzkoušely různé situace v dopravě - jak se správně chovat při cestě do školy, ve městě, při jízdě na kole. 

Druhá vyučovací hodina začala vyhlášením cvičného poplachu. Děti dle pokynů učitelů opustily v co nejkratším čase budovu školy a seřadily se na školním hřišti. Tam již na ně čekali dva policisté, kteří zde předvedli práci policie, včetně používaného technického vybavení policistů a jejich zbraní. Děti tak měly možnost si jednotlivé vybavení osahat, obléci si neprůstřelné vesty a zblízka prohlédnout zbraně. Z přednášky policistů a praktických ukázek byly nadšeny.

V další časti dne se děti ve třídách vystřídaly na stanovištích, kde si ve skupinkách vyzkoušely jak se zachovat v rizikové situaci s interaktivním voláním na tísňovou linku; v tabletek vyhledávaly a kroužkovaly nebezpečná místa doma, nebezpečné předměty v parku; v pracovních listech přiřazovaly správnou výbavu kola a poznávaly dopravní značky; při deskové hře „Oheň“ si procvičovaly hořlavé a nehořlavé látky.

Den bezpečnosti přispěl k ověření a zvládnutí teoretických i praktických dovedností žáků z  oblasti  prevence mimořádných událostí, zvýšenými riziky v období letních prázdnin a dodržováním  pravidel  silničního provozu.

 Poděkování patří všem pedagogům, asistentům pedagoga, policistům a žákům 9. třídy, kteří přispěli ke zdárnému průběhu tohoto zážitkového dne.

 

 

Mgr. Eva Nepokojová

ZŠ Mládí Orlová


Datum zveřejnění/aktualizace: 30.6.2022

Zpět na výpis