MŠ K. Dvořáčka na Horní Bečvě

 

V jednom z posledních červnových týdnů 20. – 24. 6. 2022 se naše MŠ vypravila na krásný pětidenní pobyt v přírodě. Mohly jsme obdivovat krásy Beskyd na Horní Bečvě v Rekreačním zařízení Vítkovice. Pobytu se zúčastnilo téměř 40 dětí - převážně předškoláků. Už jsme se všichni moc těšili, neboť z důvodu covidu naše děti poslední 2 roky nemohly nikam vyjet.


Jsme mateřská škola se zaměřením na environmentální výchovu, jejíž součástí je i návrat k přírodě a prožitkové učení venku.
Děti měly v areálu střediska krásné vyžití, nejen sportovní (hlavně fotbal a florbal), ale chodily j často do lesa, kde pozorovaly srnečky, veverky a povídali si o tom, jak žijí zvířata v lese. Děti byly nadšené, mnohé z nich v lese poprvé sbíraly borůvky, poznávali různé stromy a seznamovali se s dalšími lesními plody. Nasbírali si také maliní a ostružiní a vařili bylinkový čaj. Všem se také líbil i táborový oheň, kdy si opekli špekáčky a zazpívali si písničky.

Paní učitelky připravily dětem krásný program. Každý den byl plný her, soutěží, kvízů a děti se velmi rády zapojovaly.

Těšíme se, že příští rok pojedeme zase, neboť pobyt v přírodě je pro děti nesmírně obohacující. Poděkování patří všem učitelkám, které se o děti vzorně staraly ve dne i v noci: Lucii Pellar, Petře Fragsteinové, Nikol Götzové, Elišce Jendřejkové a paní školnici Taně Věčorkové.

Za článek: Mgr. Jana Valošková


Datum zveřejnění/aktualizace: 29.6.2022

Zpět na výpis