Absolventské mikiny na ZŠ Mládí

 

Chceme vám představit naši školní tradici, která je na naší škole již více než 15 let. Na mysli máme absolventské mikiny pro deváťáky jako vzpomínku na roky na základní škole.

Každoročně o tom žáci se svými učiteli debatují a diskutují. Někteří už od nástupu na druhý stupeň tohle téma probírají, jiní se k němu dostanou až v deváté třídě. Baví se o barvě, stylu písma, velikostech, materiálu apod ... Stává se, že se deváťáci dlouho nemohou dohodnout na společném nápadu, protože každý má svou představu, a tak se mnohokrát přihodí, že je všechny začne tlačit čas.

I my jsme si nakonec vyslechli všechny své návrhy a názory a konečně jsme začli spolupracovat. Přeci jen nám všem šlo o společnou věc, památku. Když už jsme došli k finální podobě, nezbývalo nám, než se těšit až budou vyrobeny a kurýr nám je doveze. A byl tady den D, mikiny přišly. Nedočkavě jsme si je začali prohlížet a oblékat si je. Hned jsme se šli i pochlubit do vedlejší devítky, která své mikiny měla o pár dní dříve. Někteří je snad od té doby ze sebe ani nesundali, tak moc se jim líbí.

A už zbývá jen udělat společnou fotku a vzpomínka na celý život je tady. Naše jedinečná originální mikin pro nás velký význam, jelikož se zapojila celá třída jako jeden společný kolektiv.

 

Filip, Aneta, Barbora a Ema z 9.B    

ZŠ Mládí Orlová                                    

       

   

 

 

 

 


Datum zveřejnění/aktualizace: 3.6.2022

Zpět na výpis