Den dětí na ZŠ Mládí

 

Tento jedinečný den, který patří všem dětem po celém světě, jsme hezky oslavili i na naší škole. Pro naše žáky bylo připraveno sportovně zábavné dopoledne v krásném, zeleném areálu školy. Současně proběhly dvě akce a to Školní kolo v Odznaku všestrannosti a Dobrodružná cesta plná stanovišť. První akce byla uspořádána pro vybrané sportovce naší školy (5. - 9. ročník), aby si všichni mohli společně poměřit své síly. Druhá akce byla uspořádána pro žáky prvního stupně a zbylé žáky druhého stupně.

Soutěž v odznaku všestrannosti se odehrála v našem školním sportovním areálu. Nesla se v radostném a soutěžním duchu, kdy se všichni žáci podporovali, motivovali a dokonce dosahovali svých osobních rekordů. Byl pro ně sestaven odpovídající 6boj vybraných disciplín z desetiboje, do kterého se žáci zapojují během celého školního roku v hodinách TV. Vyhodnocení proběhlo v kategoriích: žáci a žákyně 5. ročníku, mladší žáci a žačky a také starší žáci a žákyně. Dále špičkou celé soutěže bylo vyhlášení absolutního vítěze a vítězky a předání putovního poháru Odznaku všestrannosti a těmi se stali Standa Verbík z 9.B a Alžbětka Kriščáková ze 7.B.

Další program se odehrával v zahradním areálu školy formou různých stanovišť pestrého pohybového i vědomostního charakteru.  Na žáky například čekalo stanoviště, kde ověřovali své znalosti anglického jazyka v oblasti sportu, nebo také znalosti v oblasti přírodovědy, ale také dokonce i v oblasti první pomoci. Aby to nebylo jen o znalostech, ale také o zábavě a pohybu, byla pro žáky připravena stanoviště, na kterých si vyzkoušeli například přesnost hodu šipky a prasknutí nafouknutého balonku, rychlost v přenášení vody v brčku a naplnění kelímku, také tvorba neobyčejně velkých bublin z bublifuku, hra discgolf, zápas v míčové hře korfbal a plno dalších jiných stanovišť pohybového charakteru.

Celá akce byla doprovázena hudbou a moderátory. Zakončení proběhlo v podobě společného tance žáků naší školy na hřišti a vyhlášení vítězů v soutěži Odznaku všestrannosti. I když nám ráno počasí zprvu nepřálo, nakonec se umoudřilo a ve svitu sluníčka na jasné obloze jsme si společně s žáky celé dopoledne náramně užili.

 

Za ZŠ Mládí

Mgr. Gabriela Poláchová


Datum zveřejnění/aktualizace: 3.6.2022

Zpět na výpis